OPERAŢIUNEA: “Educarea educatorilor”

Dr. Jill Biden – soţia vicepreşedintelui Statelor Unite şi A Doua Doamnă a SUA – şi șeful Statului Major al Forţelor Terestre Americane, generalul Ray Odierno, pe timpul evenimentului Joining Forces/Unirea Forțelor, cel menit a marca reunirea capacităţilor umane a mai mult de 100 de colegii și universități, care au semnat documentul privind “OPERAŢIUNEA EDUCAREA EDUCATORILOR” de la Universitatea George Mason, din Fairfax, Virginia, la 3 octombrie 2012.

Fotografie de David Lienemann

20121002-dr-biden

Iată fragmentul esenţial din alocuţiunea energicei doamne Biden,
al cărui discurs integral îl puteţi urmări în videoclipul inserat mai jos:

Astăzi, m-am alăturat şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul Ray Odierno, dar şi lui Felicity și Abigail, precum și familiilor de militari, pentru a celebra această piatră de hotar. Ca un educator și mamă de militar, azi a fost pentru mine un eveniment personal!

Știu cât de mult înseamnă, pentru o familie, atunci când un profesor face un efort deosebit pentru a sprijini un copil de militar, în școală.

Când fiul meu, Beau, a fost trimis în Irak, profesorul nepoatei mele Natalie a afişat o fotografie a unităţii lui Beau la ușa clasei lui Natalie.

Acest gest simplu a reamintit personalului școlii și colegilor lui Natalie despre faptul că tatăl ei era în război.

Aceasta a însemnat atât de mult pentru ea, încât ea nu a trebuit să se simtă singură, ca să treacă prin acel an, profesorii și prietenii ei având grijă de ea!

Aceasta a însemnat mult pentru Joe și pentru mine, de asemenea.

Când un profesor organizează o conferință, de la părinte, la profesor, pe Skype, pentru o mamă sau un tată dislocaţi într-un teatru de operaţiuni militare, sau atunci când un director sărbătorește Ziua Infanteriei Marine, în cantina școlii, cu întreaga școală, aceasta ajută o familie de militari să rămână conectată la semeni!

Familiile militarilor noştri au sacrificat atât de mult, și noi suntem datori să îi sprijinim în orice mod posibil!

Acesta este motivul pentru care Prima Doamnă și cu mine am început Joining Forces/Unirea Forțelor, un efort naţional menit a încuraja pe toţi americanii, pentru a sprijini familiile militare.

Astăzi, am fost onorată să sărbătoresc un angajament semnificativ al Joining Forces/Unirea Forțelor, care va face diferenţa, în viaţa copiilor militarilor noştri.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~