ROTA: Primul punct forte al scutului antirachetă

FASTEUR – structură anti-teroristă aliată, în componenţa căreia intră infanterişti marini americani, spanioli şi britanici – a organizat, la Baza Forţelor Navale Spaniole, de la Rota, un demonstrativ menit a arăta deprinderile căpătate pe timpul antrenamentului comun.

010914-N-9623R-005

Acest show of force a precedat acordul dat vineri, de Spania, pentru ca patru nave ale marinei americane să staţioneze în apele sale teritoriale, ca parte a scutului antirachetă al NATO. Vasele americane sunt echipate cu interceptori de rachete şi sisteme de apărare Aegis, fiind dislocate la baza din Rota, în sudul Spaniei, până in anul 2013. Concomitent, 1400 militari americani se vor afla la bordul navelor americane.

132-1-rota

Videoclipul cu acţiunile tipice militarilor din FASTEUR indică previziunea Cartierului General al NATO, că asemenea elemente ale scutului antirachetă pot deveni ţinte ale unor atacuri generate de forţe ostile acestei modalităţi de apărare, a statelor aliate, într-o Europă care simte tot mai tare presiunea disperată a Rusiei, profund deranjată de instalarea unor structuri comparabile, de o altă factură, în Polonia, România şi Turcia. Astfel, încercuirea dispozitivului militar rusesc, la marginea de vest, a fostului spaţiu sovietic, devenind o certitudine.

coordinated_volley_of_missiles

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~