AMBASADORUL IRANULUI nu crede în securitatea nucleară

Iranul nu este de acord ca o ţară să deţină arme nucleare, din cauză că religia islamică interzice posesia acestora şi pentru că nu asigură securitatea niciunui stat, a declarat ambasadorul acestei ţări, Excelenţa Sa Bahador Aminian Jazi. “Uniunea Sovietică a avut arme nucleare, dar nu a avut parte de securitate. Israel şi Pakistan, la rândul lor, deţin arme nucleare, însă acestea nu au reuşit să le aducă securitatea şi credem că nici Iranului nu i-ar aduce-o”, a afirmat domnia sa, în cadrul dezbaterii “Programul nuclear iranian. Strategii de securitate regională”, organizată de către Geopolitica Club Cafe şi Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor de Geopolitică şi Relaţii Internaţionale (ASAGRI).

Rândurile de mai sus sunt preluate din BURSA, ziarul oamenilor de afaceri, pentru că, dintr-un motiv imprevizibil, eram pe alte meleaguri, în loc de a participa la acţiunea iniţiată de dr. Vasile Simileanu, directorul revistei GEOPOLITICA. Merită însă a fi reproduse unele dintre fotografiile realizate la acest eveniment, pentru mesajele subliminale, transmise de unii dintre protagoniştii imaginilor inedite.

IRAN 1

Surâsul ambasadorului iranian – în centrul imaginii, în dreapta fiind dr. Vasile Simileanu – indică înţelegere pentru perceperea diferită, în România, a opţiunilor Teheranului.

IRAN 2

În dreapta fotografiei, dr. Liviu Mureşan, probabil sceptic faţă de unele enunţuri.

IRAN 3

În stânga imaginii, generalul Mihaiu Mărgărit – obişnuit să vadă dincolo de aparenţele diplomaţiei iraniene.

IRAN 4

Surâsul unui ex-locţiitor al şefului Statului Major General confirmă abordările multiple ale strategiei nucleare iraniene.

IRAN 5

Conaţionalul aflat în picioare – o surpriză pentru ambasadorul iranian – cunoaşte bine ce înseamnă propagarea islamului în Europa, mai concret în spaţiul ex-iugoslav.

IRAN 6

Per total – un brainstorming în care diplomatul iranian a avut parte de un auditoriu extrem de avizat.

_________________________________

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~