PUTIN GO HOME!

Nervozitate mare la Kremlin. Transmisă şi ministerului armatei ruse, de la care a pornit ordinul, ca să se joace – de-a dislocarea armamentului – soldăţeii din Transnistria!

GEORGIA-OSSETIA/

Aceasta este esenţa contextului iniţial, care a atras atenţia lui Vitalie Marinuţă, ministrul apărării, în cel de-Al Doilea Stat Românesc, în urma declaraţiei căruia a fost trimis, val-vârtej, la Chişinău, un copil de mingi al lui Putin, generalul Valerii Evnevici,

V.E.

hirotonisit rapid responsabil cu soluţionarea problemelor militare ale grupului operativ rus, mai concret a planificării şi evacuării unor bunuri materiale din dotarea acestuia, cum ar fi – chipurile… – şi 8 elicoptere aflate pe aerodromul din Tiraspol.

Ce nu scrie presa de peste Prut, din lipsă de profesionalism, dar nici aceea de la Moscova, pentru a nu afecta prestigiul lui Putin, este că armamentul greu de infanterie, scos din depozite şi deplasat demonstrativ în arealul teritorial numit „zona de securitate” a fost un… test.

Nu pentru Armata Naţională a Republicii Moldova, ale cărui efective sunt aproximativ echivalente cu numărul de militari din 12-14 batalioane aliate, dislocate în teatrul afgan de operaţiuni militare.

Ci – este timpul să o scriem negru pe alb – pentru singura forţă de care se teme clica lui Putin – cea a Statelor Unite.

Nu cercetaşii armatei de peste Prut , ci satelitele americane au imortalizat joaca Ivanilor în uniformă, de-a v-aţi ascunselea, cu armamentul rusnacilor încremeniţi în practicile Războiului Rece.

Iar trimiterea generalului-colonel Valerii Evnevici, la ministrul apărării de la Chişinău, este un praf în ochii opiniei publice româneşti – din ambele state existente la ora actuală -, fiind nimic altceva decât un exerciţiu de imagine menit a sigila asigurările date Pentagonului, pe alte canale, că a fost – culmea ipocriziei – o eroare a unor comandanţi tâmpiţi locali.

Tâmpiţi sunt cei ce se bazează pe o asemenea explicaţie, deoarece americanii şi aliaţii lor ştiu bine că niciun tanc rus, darmite o piesă de artilerie, nu se mişcă în afara garnizoanelor Federaţiei Ruse fără aprobarea prealabilă a preşedintelui Putin.

Dacă ar fi fost incompetenţi locali, deja erau schimbaţi din funcţie!

Dar cum asta nu s-a întâmplat, este clar că acest copil de mingi, Valerii Evnevici, a fost mandatat să adoarmă vigilenţa celor care ar mai putea fi creduli – la Chişinău.

Altă minciună strigătoare la cer este aceea că repararea şi recondiţionarea pistei aeroportului militar, de la Tiraspol, erau necesare pentru evacuarea elicopterelor şi altor bunuri materiale pe calea aerului.

Adică 8 elicoptere aflate deja acolo brusc s-au stricat şi vor fi evacuate cu avioane cargo?

Dacă nu s-au stricat, decolând vertical, nu aveau nevoie nici măcar de un metru pătrat de pistă, doar de un areal cu iarbă!

Sau avioanele care vor ateriza, sub pretextul retragerii unor materiale, fiind de transport, vor aduce trupe noi şi tehnică de luptă, având nevoie de o pistă sigură?…

Moscova se joacă cu focul.

Iar Putin are iluzia că este mai tare decât era Mihail Gorbaciov, la căderea zidului Berlinului.

Ar fi suficientă unitatea americană care a eliberat oraşul afgan Helmand, de talibani, pentru a transforma Tiraspolul în oraş liber de svastica sovietică, dacă Pentagonul îşi pune mintea cu copiii de mingi ai armatei ruse.

Şi cum republicanul Ronald Reagan a cerut – din Berlin – şi a obţinut, de la Gorbaciov, căderea zidului ruşinos dintre fraţii germani, aşa şi acum sunt toate şansele ca Mitt Romney să-i transmită lui Putin:
”- Go home!/Du-te acasă!” Cu trupele din Transnistria.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~