America își va menține toate angajamentele militare

digi

DIGI 24: Colonelul în retragere Ion Petrescu a relatat în emisiunea „Jurnal de seară” că a participat recent la o conferință privind viitorul NATO, desfășurată la Palatul Parlamentului. La acest eveniment, generalul Cornel Codiță l-a întrebat pe secretarul general adjunct al NATO, citând dintr-un discurs al președintelui Obama, dacă America se uită mai puțin la Europa. Oficialul NATO a dat asigurări că America își va menține toate angajamentele militare, a spus Ion Petrescu.

Comentând pe marginea scutului antirachetă, analistul militar a menționat că „vestea de ultimă oră” este că președintele rus Vladimir Putin l-a invitat anul viitor pe Barack Obama la Moscova.

„Această cale de dialog e o formulă foarte bună pentru a reseta relaţiile dintre administraţia Obama și Putin, care ştim că a fost mai rece, după plecarea lui Medvedev”, a subliniat analistul militar.

Pe de altă parte, colonelul Ion Petrescu a spus că a discutat atât cu atașatul militar american în România, cât și cu cel rus. „ Cel rus mi-a confirmat o sensibilitate legată de scut, în timp ce colegul american manifestă un calm care arată că vor găsi soluții pentru ca situația să fie detensionată”, a spus Petrescu.

ALTE DETALII PUTEŢI AFLA APĂSÂND AICI.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~