NERVOZITATEA EUROPEANULUI FILAT

Vladimir Filat, al 8-lea prim-ministru al Republicii Moldova: “Atâta este landul meu…”

Vlad-Filat-premier-Republica-Moldova (1)

_________________________________

Aşa cum i-am precizat şi teleastei Stela Popa, premierul de la Chişinău trebuie judecat numai după faptele sale. Când s-a dus, pe 27 martie, anul acesta la Cartierul General al NATO, dimineaţa, la prima oră, unde a fost primit – cu onorurile de rigoare – de secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, am salutat inteligenţa demersului său, chiar în ziua aniversării Unirii Basarabiei cu România. Când a acceptat umilinţa de a fi ţinut ore în şir, în faţa uşii lui Vladimir Putin, fără a face un minimum gest de demnitate, l-am taxat cum merită.

Recent, i-am reamintit ambasadorului Iurie Reniţă – în prezenţa omologului său, tot de peste Prut, venit taman de la Cartierul General al NATO – de vizita lui Filat şi posibila sa semnificaţie. Drept urmare, diplomatului venit de la Chişinău, aparent ca frate, i-a crescut tensiunea de ex-cetăţean sovietic, delimitându-se de opinia mea, de o manieră ridicolă – după cum aveţi confirmarea apăsând aici.

Ca din întâmplare, pură coincidenţă, nimic altceva, în următoarele zile, ataşatul militar român la bolşevicii din inima Basarabiei, cade victimă unei înscenări bine pusă la punct. Între cele două întâmplări nefiind nici cea mai mică legătură…Dar toţi admit, tacit, că ordinul a venit de la filatul european, momentan premier în Al Doilea Stat Românesc.

Stat? Aşa a fost recunoscut de Ion Iliescu şi suita lui de diplomaţi arvuniţi – şi azi – altor timpuri!

Mai nou, preşedintele demn al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a respins solicitarea păcăliciului Rogozin (detalii aflaţi apăsând aici) trimisul artistic al lui Vladimir Putin, pentru deschiderea unei… case de bilete pentru cei speriaţi de Vest, în Transnistria, respectiv a unui consulat rusesc.

Cine credeţi că a făcut o opinie separată? Vodă Vladimir Filat! Care a avut grijă ca un portal electronic să îi preamărească plusul de abilitate în jocul la două capete – după cum puteţi să vă convingeţi apăsând aici.

Şi cum Majestatea Sa, premierul alb şi mincinos de la Chişinău nu suportă decât laudele şi-a trimis buldogii, cu ochii albaştri, să întrebe, prin târg, în stânga şi în dreapta, cine sunt şi cum îmi permit să îl fac agent dublu. Altfel m-ar fi oprit în trafic, ca pe diplomatul militar român tras pe dreapta. Sau cine ştie ce îi mai trece prin tărtăcuţa lui de vampă politică anti-românească!

Dacă ar fi să dau crezare unor timizi, “fratele” Filat se bazează pe masonerie. Dacă m-aş lua după oarece minţi îndoctrinate în veacul trecut, acelaşi “frate” ar avea şi sprijinul monahilor KGB/FSB. Dacă ne luăm după ultimele sale evoluţii publice, nu vrea altceva decât un… land propriu, pe 20 de ani. Unul cu el – premier etern!

Ce gândesc eu sau alte fire de nisip, vânturate prin Ţara Tuturor Românilor, are efect doar asupra celor care lăcrimează la gândul înroşit în minţile lucide, dornice de restabilirea adevărului istoric – BASARABIA FIIND PĂMÂNT ROMÂNESC.

Dar ce vrea, la nivel strategic, Casa Albă, pentru această parte a lumii nu se împiedică deloc în invitaţiile la degustările prelungite în beciurile de la Cricova, făcute de alde Filat, precum cu cancelarul Germaniei!

Vlad Dracul, de la Chişinău, nu-i poate îmbăta pe toţi!

Apoi, nici masonii lui Peşte Prăjit, cel pescuit în Nistru, nici conservele de kaghebişti pitite prin te miri ce funcţii călduţe în ierarhia iluziei de stat, de peste Prut, nu vor avea cum să stopeze schimbarea la faţă a orizonturilor roşii la est de cele două cursuri de apă, deja menţionate.

Nu cred că într-un dialog direct, televizat, cu mine, nervosul european Filat, ar putea spune altceva decât promisiunile neonorate, până acum, în relaţia Chişinăului cu Bruxellles, Bucureşti şi Washington D.C., că doar la Moscova are coroniţă de euro-asiatic tăinuit, dar de frunte.

Că Vladimir Filat a divorţat de soţia lui, este o chestiune strict personală. Dar că a divorţat în fapt şi de Patrie, aici nu are nicio scuză! Decât boala sovietică. De a fi conducător până va ieşi din politică, ca Brejnev, cu picioarele înainte.

În materie de dragoste de ţară, nici P.R.-ul personal, nici popularitatea construită din chirpici, nici sondajele măsluite nu pot ascunde trădătorul de neam. Agent dublu? Nu! Cvadrúplu! Ce se crede preţuit la UE, în România, peste Ocean şi la Kremlin. Doar la ultima adresă se mai ţine oarecum la el. Şi de asta se va convinge în curând.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~