Păcală şi Tândală versus Jackson-Vanik

P.T.

PĂCALĂ:

– Ai văzut? Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a semnat legea care prevede anularea amendamentului Jackson-Vanik și astfel instituie „relaţii comerciale normale cu Republica Moldova și Federația Rusă”!

TÂNDALĂ:

– Uşurel! Doar liderul american a semnat şi „Actul Magnitski”, care introduce sancţiuni împotriva persoanelor suspectate de încălcarea drepturilor oamenilor în Federaţia Rusă. În traducere liberă, pentru Moscova are o atenţie aparte!

PĂCALĂ:

– Da, dar amendamentul a fost anulat, până acum, pentru patru state din spaţiul C.S.I. : Kârgâzstan şi Georgia în 2000, Armenia, în 2004 şi Ucraina, în 2005.

TÂNDALĂ:

– Adică pentru state, care, în grade diferite, s-au îndepărtat deja de urmaşii lui Stalin la Kremlin. Aici fiind o monitorizare clară a Departamentului de Stat, nu meritul unor feudali locali, ca premierul de la Chişinău, care şi la ultima sa întâlnire cu Vladimir Putin s-a remarcat prin absenţa identităţii sale – cea pe care o flutură nervos în faţa autorităţilor de la Bucureşti. Nea Filat să trăieşti. Cu cine şi când doreşti…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~