VITALIE MARINUŢĂ: MILITARII RUŞI SĂ PLECE PE LA CASELE LOR, PE PĂMÂNTURILE LOR

Ministrul apărării naţionale, de la Chişinău, conaţionalul Vitalie Marinuţă

V.M. 2012

a postat pe pagina PATRIA DIN SUFLET, de pe facebook – pe care am iniţiat-o pentru cultivarea complementarităţilor multiple ale românilor trăitori pe cele două maluri ale Prutului – următorul comentariu, în opinia mea de interes naţional:

__________________________________

După cum puteți observa pe fotografia preluată de pe site-ul oficial al așa numitului minister de interne separatist, col Zverev,

311542_4984379858087_1960002883_n

pacificatorul rus superior este in spatele așa numitor miniștri de externe și al apărării. Cred că nouă, la toți, ni se transmite un mesaj foarte clar. Trebuie să fim orbi ca să nu vedem pe susținerea cui se bazează politica externă și cea de apărare ale regimului de la Tiraspol și de ce cu atâta înversunare se dorește sporirea capacităților ”pacificatorilor”.

În unul din articolele mele despre conflictul din raioanele de est ale Republicii Moldova pe blogul personal (http://vitalie.marinuta.md/?p=283) am făcut o concluzie, că pacificatorii nu fac nimic altceva decât să păzească acest regim ilegal, nerecunoscut de nimeni şi să contribuie la dezvoltarea conflictului nu la soluţionarea lui.

Pacificatorii, în special contingentul Federației Ruse, sunt garantul menținerii regimului separatist nu garantul păcii în regiune, iată cauza de bază de ce nu se doreşte schimbarea formatului aşa numitei misiuni de menţinere a păcii de pe Nistru și de ce oficialitățile de la Tiraspol se străduie să dezvolte cât mai mult ”potențial conflictual” (Declarațiile recente de pe site-ul oficial al așa numitului minister al apărării vin să confirme această afirmație).

Recent am dat și peste o imagine care demonstrează că am avut perfectă dreptate – pacificatorii ruși, care mereu spun că sunt garantul stabilității în regiune și sunt, sau ar trebui să fie, neutri și imparțiali susțin dezvoltarea separatismului în regiune, dar nu procesul de soluționare a conflictului în cauză.

În imagine – cea mai sus postată – îl puteți observa pe colonelul Zverev, Comandantul militar superior al contingentului rusesc de menținere a păcii ”asigurând spatele” așa numitei conduceri Transnistrene, în timpul uneia din festivități ale așa numitei miliții separatiste.

Interesant ce căuta ”pacificatorul principal”, care este neutru, la această festivitate. (http://mvdpmr.org/index.php?option=com_content&view=article&id=10363%3Av-professionalnyj-prazdnik-miliczionerov-pozdravili-vsem-gosudarstvom&catid=42%3Arokstories)

Oare acest comportament al ”pacificatorului” superior rus, care deja mai mult de zece ani ne ”garantează” pacea (col Zverev îndeplinește funcția în cauză din 2001) nu demonstrează afirmațiile mele de mai sus?

Cred că da și aceasta încă o dată demonstrează că noi trebuie să depunem eforturi maxime ca misiunea militară în cauză să fie transformată cât mai repede în una civilă, cu mandat internațional, iar militarii să plece pe la casele lor, pe pământurile lor.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~