Record politic nipon – unicat în ultimii 64 de ani!

Postul TV nipon NHK WORLD

111

a transmis, într-o manieră obiectivă, fără conotaţii negative, informaţia conform căreia, în Japonia, noul prim-ministru Shinzo Abe şi-a inceput oficial activitatea, ca lider al celui de-al doilea cabinet pe care îl conduce, după o ceremonie de confirmare la Palatul Imperial. Derulată după tipicul nipon, cu plecarea capului şi fără strângeri de mână.

333 BIS

Shinzo Abe este singurul politician, în ultimii 64 de ani, care revine la conducerea guvernului japonez, după ce anterior a demisionat din fruntea acestuia. Abe a fost prim-ministru timp de un an, până a demisionat din cauza problemelor de sănătate în septembrie 2007.

După ce ambele camere ale Dietei l-au ales şi aplaudat la unison – lecţie de democraţie consolidată – ca prim-ministru, miercuri, Abe s-a întâlnit, la reşedinţa oficială, cu Natsuo Yamaguchi, liderul partenerului de coaliție al Partidului Liberal Democrat, respectiv New Komeito.

222

Ulterior, noul șef de cabinet, Yoshihide Suga a anunţat componenţa noului guvern, în cadrul căruia ministrul apărării este Itsunori Onodera, specialist în problemele insulei Okinawa – unde staţionează a treia forţă expediţionară americană, ce urmează a fi redislocată, după convorbiri bilaterale patronate de ministerul nipon de externe şi Departamentul de Stat al SUA – şi teritoriile de nord, aflate acum sub ocupaţie militară rusă.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~