DISCURSUL LUI PUTIN PENTRU MILITARI

41d43765abc036334692

28 DECEMBRIE, 2012, ORA 16.00, KREMLIN, MOSCOVA

Ofițeri superiori noi numiţi – în poziții de comandă – au fost prezenţi la ceremonia organizată în Marele Palat al Kremlinului, la sala Sfântul Gheorghe.

________________________________________

Președintele Rusiei, Vladimir Putin:
________________________________________

Tovarăşi ofițeri,

Mă bucur să vă urez bun venit la Kremlin și să vă felicit pentru delegarea competențelor de ranguri noi și numirea dvs. în poziții de conducere militară. Le-ați câștigat prin eforturile voastre susținute, talentul propiu de conducere și prestigiul dvs. în rândul militarilor.

Contez pe faptul că noul statut și puterile încredinţate vă vor ajuta să creşteţi randamentul dumneavoastră profesional, permițându-vă să obțineţi rezultate și mai mari în protejarea ordinii de drept public și în asigurarea drepturilor și libertăților cetățenilor noștri, precum și la consolidarea apărării națiunii noastre.

Forțele Armate ale Federației Ruse garantează suveranitatea noastră națională, fără îndoială. Restructurarea lor radicală este de lungă durată, ca răspuns necesar la provocările moderne.

Nimeni nu ar trebui să aibă nicio îndoială că forţele terestre și marina vor fi consolidate calitativ. Programul nostru de înarmare fără precedent va fi în totalitate îndeplinit.

Rusia trebuie să se asigure că forțele sale armate sunt eficiente și gata de luptă, pregătite să riposteze oricărei amenințări, precum și oricărei agresiuni, pentru a apăra interesele țării noastre și ale aliaților noștri, pentru a garanta echilibrul de putere la nivel mondial.

Permiteți-mi să subliniez că succesul acestor schimbări este direct dependent de modul în care acestea sunt acceptate de către armată, de corpul ofițeresc.

În scopul de a îmbunătăți armata, noi trebuie să iubim și să prețuim tradițiile sale. Din partea noastră, fiecare dintre noi trebuie să ne amintim întotdeauna ceea ce înseamnă datoria, onoarea și integritatea personală pentru un ofițer rus.

Pentru a întări continuitatea istorică în Forțele Armate, vom reînvia numele sărbătoritelor unități legendare și diviziile armatei ruse și sovietice.

Am instruit pe ministrul apărării să prezinte propuneri concrete în acest sens, în anul ce vine.

Și, desigur, trebuie să dăm o atenție crucială furnizării de armament pe scară largă.

Completările noi din acest an, ale arsenalului nostru au inclus complexele de rachete strategice Yars, și câteva regimente şi baterii cu sisteme de rachete moderne de apărare: S-400, Tor-M2U, și Pantsir-S.

La începutul anului viitor, o nouă stație radar va fi alocată în Armavir pentru a monitoriza spaţiul aerian și cel cosmic, în zonele sudice.

Două brigăzi de infanterie motorizată au fost pe deplin echipate cu tehnică de luptă modernă: tancuri T-27BM, vehicule blindate BMP-2M şi transportoare blindate BTR-82.

Am finalizat retehnologizarea a trei escadrile de avioane și a opt escadroane de elicoptere.

Parcul auto al Forțelor Armate a primit 3600 de vehicule noi multifuncționale.

Anul viitor, vom începe testarea noului avion de luptă T-50 și vom materializa primul proiect de submarin nuclear al lui Iuri Dolgoruki, precum și submarinul nuclear de tipul Severodvinsk.

Trupele sunt într-o continuă şi stresantă pregătire de luptă.

Aș dori să dau o apreciere înaltă întregului personal care participă la cursuri și exerciții, inclusiv exercițiile militare strategice Kavkaz 2012.

Este important să se intensifice cooperarea cu aliații, în primul rând cu ţările Organizaţiei Tratatului Colectiv de Securitate.

Aceasta este tocmai provocarea care va fi rezolvată în cadrul planificatelor exerciții strategice ruso-belaruse Zapad 2013.

Permiteți-mi să subliniez faptul că trebuie să realizăm mai curând o structură optimă pentru cheltuielile noastre de apărare.

Nu mai mult de 30 la sută din bugetul pentru apărare ar trebui să fie cheltuit pentru menţinerea Forțelor Armate, în timp ce aproximativ 70 % ar trebui să meargă la echipamentele necesare și dezvoltarea acestora. Sarcina nu este simplă.

Noi am vorbit despre asta de mai mulți ani, evoluând treptat spre acest lucru, dar trebuie acum să fie rezolvată. Şi noul ministru al apărării, noii oficialii ai ministerului, trebuie să asigure utilizarea eficientă a resurselor primite de la stat.

41d43765a709de557b77

Domenii prioritare în activitatea agențiilor de aplicare a legii și a serviciilor speciale, rămân, ca și mai înainte, protectia reală a drepturilor și a libertăților cetățenilor din Federația Rusă, prin lupta împotriva terorismului, extremismului, crimei și corupției.

Doar recent, la o seară de gală, în onoarea Zilei Lucrătorilor Agenţiei de Securitate, am remarcat succesele Serviciului Federal de Securitate, în lupta împotriva acestor amenințări.

Noi ar trebui să continuăm să acţionăm sistemic și agresiv, inclusiv în domenii cum ar fi efectuarea contraspionajului, protejarea infrastructurii strategice, combaterea infracțiunilor economice, criminalitatea informatică, și îmbunătățirea eficacității noastre în acoperirea operațională a zonelor cele mai complexe ale frontierelor noastre de stat.

Recent, a existat o creștere notabilă în potențialul operativ și analitic al Serviciului de Informații Externe. Este important să-l folosească cât mai mult posibil, atât pentru a analiza amenințările actuale, cât şi pentru a face prognoze pe termen lung, asupra evoluțiilor globale.

În anii următori, vom continua procesul de reformare a Ministerului de Interne. Scopul nostru este de a construi un sistem modern și eficient al agențiilor afacerilor interne. În acest an, bugetul Ministerului de Interne a fost crescut de aproape două ori.

Noile capabilități ale forțele de poliție ar trebui să asigure capacitatea lor de a lupta, în mod eficient, contra criminalităţii, extremismului și a corupției, precum și îmbunătățirea rezultatelor activității sucursalelor locale, unde oamenii cer adesea ajutor.

Ca întotdeauna, forţele Ministerul rus de Interne au operat rapid și curajos.

Vreau să rețineți rolul deosebit de important al acestora, de mare impact, în desfășurarea operațiilor de combatere a terorismului, în regiunea Caucazului de Nord.

Voi folosi această ocazie pentru a felicita personalul Ministerului pentru Situaţii de Urgență, cu ocazia zilei lor profesionale, care a fost sărbătorită ieri.

Este în mare parte rodul eforturilor voastre faptul că, în acest an, numărul de incendii a fost redus, noi tehnologii de salvare au fost puse în aplicare în mod activ, precum și echipamentele tehnice pentru subdiviziunile de reacție rapidă au fost îmbunătățite.

În același timp, tragedia de la Krymsk a demonstrat nevoia noastră de a îmbunătăți eficacitatea sistemelor de alertă pentru cetățeni, cu privire la catastrofele naturale, ținând seama de o abordare integrată a problemelor legate de asigurarea siguranței.

Sunt cerinţe mari pentru Serviciul de Facilităţi Speciale: acesta trebuie să se asigure că agențiile guvernamentale continuă să funcționeze în mod constant, în situații de urgență.

Serviciul Federal de Control al Drogurilor, care va fi aniversat pe 10 martie 2013, se confruntă, de asemenea, cu provocări serioase. Acestea includ neutralizarea traficului de droguri și lucrul activ pentru a preveni dependenţa – în rândurile tinerilor.

41d43765b6b962bb8ebb

Tovarăşi ofiţeri,

Am încredere că veți dovedi, pe deplin, capacităţile dumneavoastră în posturile voastre noi, că veţi face tot ce este necesar pentru a rezolva provocările care vor sta în faţa voastră.

Aș dori să vă urez succes pentru binele Patriei noastre și să vă felicit pentru apropiatul An Nou.

Vă doresc vouă și familiilor voastre toate cele bune!

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~