Generalul Knud Bartels adună înstelaţii NATO

12345

Cea de-a 168-a reuniune a şefilor apărării – omologii şefului Statului Major General al Armatei României – din ţările membre ale NATO şi state partenere se va derula pe 16 şi 17 ianuarie 2013, la Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice, în formatul Comitetului Militar.

Generalul Knud Bartels, președintele Comitetului Militar, va prezida dezbaterile privind:

1. procesul de transformare a NATO după 2014,
2. Afganistan, și
3. parteneriatul.

Amiralul Jim Stavridis, Comandantul Suprem Aliat din Europa și generalul Jean-Paul Paloméros, Comandantul Suprem Aliat pentru Transformare vor rosti alocuţiuni la sesiunea menţionată.

Reuniunea va începe cu o consultare cu șefi de stat major din ţările partenere în cadrul Dialogului Mediteranean (MD).

A doua sesiune se va concentra asupra Afganistanului.

Generalul John Allen, comandantul Forței Internaționale de Asistență de Securitate (ISAF), va informa NATO și partenerii cu privire la situația actuală și progresul transferului de autoritate la forţele de securitate afgane.

Ulterior, Comitetul Militar va fi informat despre dezvoltarea planificării pentru misiunile specifice după anul 2014, acelea de a instrui, consilia și asista forțele de securitate afgane.

În formatele de întâlniri consacrate, șefii de stat major ai Rusiei și ai statelor membre ale Parteneriatului Euro-Atlantic vor discuta cooperarea militară, în sprijinul misiunilor de bază ale NATO și ca răspuns la provocările la adresa securităţii.

Joi, Comitetul Militar va examina progresul misiunii NATO în Kosovo și alte operațiuni curente ale NATO, inclusiv acţiunile anti-piraterie.

Pe ordinea de zi se află şi stabilirea unei foi de parcurs coerentă pentru transformarea militară, având ca instrumente de bază Apărarea Inteligentă/Smart Defence și Inițiativa Forțelor Conectate.

Scopul urmărit de-a lungul celor două zile de consultări, este acela de a se asigura participanţii că structurile militare ale NATO și capacitățile Alianţei rămân potrivite pentru scopul lor și adaptate la:

I. sarcinile de bază ale apărării colective,
II. gestionarea crizelor și
III. securitatea prin cooperare.

_______________________________

AROGANŢĂ RUSEASCĂ!

Imaginile de mai jos au fost înregistrate zilele trecute, la Moscova. Priviţi cu atenţie.

Delegaţia NATO, condusă de generalul Knud Bartels este obligată să îl aştepte pe şeful Statului Major al Forţelor Armate Ruse, generalul Valeri Vasilevici Gherasimov pe… un hol, în spatele militarilor aliaţi fiind vizibil… drapelul sovietic!

Ca din întâmplare…

… una dorită a fi vizibilă pe micile ecrane, pentru a demonstra telespectatorilor ruşi determinarea Moscovei de a îi trata pe aliaţi ca egali ce nu trebuie să uite Al Doilea Război Mondial.

Propaganda ministerului rus al apărării a uitat complet că fără sprijinul aliaţilor, în mod deosebit al Statelor Unite ale Americii, URSS ar fi fost învinsă de puternica armată germană.

Umilirea, de facto, a emisarilor aliaţi nu a trecut neobservată la Pentagon, iar replica va fi interesantă.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~