Bilă albă pentru Victor Roncea

După cum ştiu cititorii fideli ai acestui areal electronic – o mână de români inteligenţi, extrem de atenţi la nuanţe evitate de instituţii media bine controlate de cine ştiţi cu toţii –, am obiceiul, uneori, de a remarca website-uri care merită lumina reflectorului din motive profesionale, clare, fără echivoc.

VICTOR RONCEA

În general, îmi place să mă raportez la jurnaliştii civili în raport de ideile susţinute şi spiritul lor de iniţiativă. Pe cei militari îi judecam şi după curajul lor de a se deplasa în teatrele de operaţiuni militare, aici având surpriza ca unii dintre ei, exact câte degete aveţi la o mână, să nu aibă curajul de a se desprinde de fusta nevestei, ceea ce cineva mai direct decât mine ar pune-o pe seama unei laşităţi. De netăgăduit.

Iată însă că Victor Roncea are atât pasiunea unui om care arde ca o flacără pentru realitatea nemachiată a prezentului, cât şi temeritatea susţinerii restabilirii adevărului istoric – in integrum. Iar dedicarea blogului său unui dor comun – Basarabia şi Bucovina merită atenţia românilor care ştiu ce vor de la viitorul naţiunii lor: reîntregirea plaiurilor mioritice, în graniţele istorice.

Read more

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~