Mesajul premierilor statelor baltice, către Victor Ponta

În imagine: premierul lituanian – Andrius Kubilius, cel leton – Valdis Dombrovskis şi colegul lor estonian – Andrus Ansip.

12345

Conform ultimei depeşe a DPA, şefii executivelor din statele baltice au mulţumit azi, 3 februarie, României, pentru faptul că nu doar le-a recunoscut statutul de ţări libere de aviaţia militară rusă, ci şi pe acela de beneficiare ale zborurilor avioanelor militare aliate, prin rotaţie, la care au participat şi piloţi români.

În acest sens, premierii Estoniei, Letoniei şi Lituaniei au trimis o scrisoare comună premierului Victor Ponta, prin care şi-au exprimat întreaga lor gratitudine, pentru opţiunea guvernului României de a le împărtăşi soarta, de a nu mai avea aviaţie militară.

Iată fragmentul principal al mesajului amintit:

“Luând la cunoştinţă, cu profundă recunoştinţă, de faptul că Liviu Voinea, ministrul român delegat pentru buget, nu a inclus în bugetul României ceva ce încă nu există, adică un acord ferm de vânzare- cumpărare de avioane de luptă, noi, premierii statelor baltice, vrem să exprimăm aprecierea noastră şi mulţumirea sufletească pentru faptul că premierul Victor Ponta ni se alătură, lărgind grupul statelor membre ale NATO fără aviaţie militară, probă a unui curaj de excepţie, a unei acţiuni morale de înaltă ţinută publică, motiv pentru care îl declarăm pe şeful guvernului de la Bucureşti – ba(l)ticul strălucitor, dintr-un alt popor, pe care îl îmbrăţişăm cu dor. Trăiască americanii şi escadrilele lor salvatoare!”

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~