14, 15 şi 16 martie 2013

Președintele Barack Obama, în dialog cu Cody Keenan, directorul adjunct pentru discursuri, în stânga sa, și Jon Favreau, directorul pentru alocuţiuni prezidenţiale, în Biroul Oval, la 5 februarie 2013.

Fotografie de Pete Souza

W.H.1

Președintele Barack Obama:

– Jon şi Cody, din câte văd eu aveţi de pregătit:

1.) un comunicat al Pentagonului, pentru 13 martie – zi cu noroc – prin care Departamentul Apărării îşi va exprima convingerea că în partea răsăriteană a Republicii Moldova, numită Transnistria, militarii ruşi, aflaţi momentan acolo – a se reţine…momentan – vor rămâne în cazărmi, pentru a nu tensiona artificial situaţia pe malul stâng al Nistrului;

2.) o declaraţie scurtă, dar fermă, a Departamentului de Stat, pentru 14 martie, în care guvernul maghiar este atenţionat diplomatic, dar ferm, că, la fel ca în martie 2006, dacă va fi o depăşire a cadrului legal din România, de către cei ce vor marca ziua de 15 martie, voi face personal răspunzător pe premierul Ungariei, cu toate consecinţele ulterioare, fără nicio reţinere. Clar?

3.) mesajul meu filmat, săptămânal, de sâmbătă 16 martie 2013, în care, ca variantă posibilă, voi anunţa dislocarea a două escadrile de luptă, din Germania, în România, la Câmpia Turzii şi Kogălniceanu.

La treabă!

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~