RUSIA PREGĂTEŞTE O DEMONSTRAŢIE DE FORŢĂ LA NISTRU

5577%%

Scriam ieri:

“Vine primăvara, în Transnistria, şi conform ultimelor manifestări ale celor care supervizează contingentul de circa 2000 de militari ruşi, nu este exclusă o demonstraţie de forţă, fie şi până la Nistru – din ciclul scoaterii blindatelor la iarbă verde, pentru a fi decorate cu ghiocei – pentru intimidarea celor ce mai vor integrarea în Uniunea Europeană, nu menţinerea sub umbrela Maicii Rusia.”
(textul integral poate fi accesat apăsând aici)

Imaginile de mai jos probează faptul că deja au fost scoşi pe iarba câmpului de instrucţie soldaţii transnistreni, în prezenţa “ostaşilor din Rusia”.

Dacă “antrenamentele trupelor de comando au fost supravegheate de liderul de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk,” întrebarea firească este asupra căror obiective vor acţiona? Din Tiraspol? Exclus. Din dreapta Nistrului? Grav.

Ceea ce este comic, ridicol şi arată mentalitatea depăşită a instructorilor din videoclipul de mai jos este continuarea antrenamentului în condiţiile folosirii tranşeelor!

Este adevărat că tranşeele au fost pregătite, pe nenumăraţi kilometri, şi de către comandanţii irakieni. Dar degeaba! La apariţia blindatelor occidentale soldaţii irakieni au fugit, au dezertat, au aruncat armele. Doar cuiburi de fanatici ai dictatorului Saddam Hussein au dus lupta de rezistenţă, în localităţile aflate pe şosele de acces spre capitală.

Este real faptul că la ultimul conflict dintre apărătorii Republicii Moldova şi oastea de strânsură a Tiraspolului – ce includea cazaci, ex-puşcăriaşi – lupta s-a dus mult timp în tranşee.

Acea epocă nu se va mai repeta.

Încăpăţânarea cu care Kremlinul tratează Transnistria ca parte integrată de facto în Federaţia Rusă anunţă luni agitate în această parte a lumii.

Nu ar strica ca gospodin Putin să înlocuiască lectura ultimelor rapoarte ale KGB/FSB, cu citirea referirilor la lovitura chirurgicală. Nu cea din sala de operaţii, deşi o operaţiune aparte o foloseşte…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~