Pe agenda personală a ministrului apărării, Vitalie Marinuţa

RM1

Chişinău, 15 februarie 2013 Starea armamentului şi muniţiilor din dotarea Armatei Naţionale se află pe agenda personală a ministrului apărării, Vitalie Marinuţa, constituind o prioritate pentru factorii de decizie din instituţia militară. Iată de ce am apelat la competenţa şi expertiza profesioniştilor din străinătate şi am solicitat asistenţă.

Declaraţia a fost făcută de şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Vitalie Stoian, la şedinţa de totalizare, cu participarea grupului de experţi multinaţionali în domeniul managementului stocurilor de muniţii, care, în perioada 11-15 februarie anul curent, a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova.

Grupul de experţi multinaţionali, condus de colonelul Prasenjit Chaudhuri şi constituit din reprezentanţi ai Forţelor Armate din Elveţia, Canada, Suedia, Germania, Austria, sub egida OSCE, a evaluat, pe parcursul acestei săptămâni, capabilităţile Armatei Naţionale la compartimentul managementul stocurilor de armament şi muniţii: situaţia reală, ajustarea la cerinţele internaţionale, precum şi evaluarea riscurilor, în cazul unor incidente necontrolate.

Read more

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~