STATELE UNITE SPRIJINĂ ARMATA REPUBLICII MOLDOVA

usa

Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, William H. Moser, a declarat că este important ca toţi factorii de decizie să înţeleagă că reformarea sectorului de securitate şi apărare nu este doar responsabilitatea Ministerului Apărării, ci implică o serie de instituţii ale statului, cum ar fi Serviciul de Informaţii şi Securitate, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei, Consiliul Suprem de Securitate, iar în ultimă instanţă aceasta este responsabilitatea Guvernului Republicii Moldova.

William H. Moser a specificat că este esenţial ca toate părţile să conştientizeze rolul care le revine şi să-şi conjuge eforturile pentru realizarea acestui obiectiv.

La rândul său, Vitalie Marinuţa, ministrul armatei de peste Prut a mulţumit ambasadorului SUA pentru sprijinul acordat reformei sectorului de apărare, în general, şi pentru organizarea evenimentului din Germania.

„Faptul că suntem astăzi aici demonstrează că structurile statului înţeleg importanţa acestui domeniu şi sper ca prin participarea la acest atelier să avem o înţelegere mai bună a ceea ce înseamnă sectorul de securitate şi apărare, iar la întoarcere, să putem realiza ceea ce ne-am propus acum patru ani — reforma, de pe urma căreia vor beneficia cetăţenii Republicii Moldova”, a afirmat ministrul Marinuţa.

Read more

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~