750.000 de americani pot rămâne fără locuri de muncă

Bună, tuturor.

Vineri, m-am întâlnit cu liderii ambelor părți, în Congres, pentru a încerca și a găsi o cale de urmat, având în vedere reducerile bugetare severe – cunoscute în Washington ca “sechestru” -, care au început deja să provoace durere comunităţilor, din intreaga ţară.

Aceste reduceri nu sunt inteligente. Ele vor răni economia noastră și ne vor costa locuri de muncă. Și Congresul le poate opri în orice moment – de îndată ce ambele părți sunt dispuse să ajungă la compromisuri.

Ca națiune, ne-am luptat deja pentru a ne reveni după cea mai gravă criză economică din timpul vieții noastre, și, de asemenea, vom trece şi peste asta.

Dar, într-un moment în care afacerile noastre câștigă în cele din urmă un beneficiu, prin angajarea de noi lucrători, aducând locuri de muncă înapoi în America – ultimul lucru pe care Washington-ul ar trebui să îl facă este să se pună în calea lor.

Asta este ceea ce aceste reduceri vor produce în educație, cercetare și apărare.

E inutil. Și, într-un moment când prea mulți dintre prietenii şi vecinii noștri sunt încă în căutarea unui loc de muncă, e de neiertat.

Acum, este important să înțelegem că, deși nu toată lumea va simți durerea acestor reduceri imediat, durerea va fi reală. Multe familii, din clasa de mijloc, vor avea viața lor perturbată, în mod semnificativ.

Începând din această săptămână, întreprinderile care lucrează cu armata vor trebui să dea oameni afară.

Comunitățile din apropierea bazelor militare vor primi o lovitură serioasă.

Sute de mii de americani, care servesc țara lor – agenții de patrulare la frontieră, agenți FBI, civili care lucrează pentru Departamentul Apărării – vor vedea salariile tăiate și orele lor de muncă reduse.

Acest lucru va genera un efect de undă în toate sectoarele economiei.

Întreprinderile vor avea de suferit, deoarece clienții vor avea mai puţini bani de cheltuit.

Cu cât mai mult se aplică aceste reduceri, cu atât mai mare va fi prejudiciul.

Economiștii estimează că, în cele din urmă ne-ar putea costa mai mult de 750.000 de locuri de muncă și o încetinire a economiei noastre, de peste o jumătate de procent.

Aici este chestiunea: niciunul dintre aceste lucruri nu este necesar.

Se întâmplă pentru că republicanii din Congres au ales acest rezultat, în loc să închidă o portiță de impozitare unică, risipitoare, care ar fi ajutat la reducerea deficitului.

Doar în această săptămână, ei au decis că protejarea intereselor fiscale speciale ale celor bogaţi este mai importantă decât protejarea familiile noastre militare și a clasei de mijloc, de aceste reduceri.

obama

Eu încă mai cred că putem și trebuie să înlocuim aceste reduceri, cu o abordare echilibrată – una care să combine reduceri de cheltuieli inteligente, cu reforma dreptului de proprietate și modificări la Codul nostru fiscal, care să îl facă mult mai echitabil pentru familii și pentru întreprinderi, fără a ridica ratele de impozitare ale cuiva.

Acesta este modul în care ne putem reduce deficitul nostru, fără a concedia lucrători, sau forțând părinții și elevii să plătească prețul.

Nu cred că e prea mult să cerem asta – o abordare pe care am propus-o de doi ani.

O majoritate a poporului american a fost de acord cu mine, cu această abordare – inclusiv o majoritate de republicani.

Avem nevoie doar de republicanii din Congres pentru a relaţiona adecvat cu propriul partid și restul țării.

Acum, știu că sunt republicani, în Congres, care ar vedea de fapt, mai degrabă lacunele fiscale închise, decât să treacă prin aceste reduceri.

Și știu că sunt democrați, care ar face mai degrabă reforma inteligentă a dreptului de proprietate, decât să treacă prin aceste reduceri.

Există un grup parlamentar de bun-simț.

Și am de gând să păstrez contactul cu ei, pentru a rezolva cum trebuie această problemă.

Pentru că poporul american a obosit de acest partizanat perpetuu.

Aceasta este America, iar în America, nu trebuie să trecem de la o criză la alta.

Facem alegeri inteligente. Facem planuri şi priorităţi.

Așa că am de gând să depăşim această paralizie și să continuăm lupta cu provocările reale, cu care se confruntă familiile din clasa de mijloc.

Am de gând să continui presiunea pentru calitatea educaţiei preșcolare, cea necesară fiecărei familii care are nevoie de asta, și să mă asigur că salariul minim devine un salariu din care poți trăi.

Am de gând să menţin eforturile pentru a remedia sistemul nostru de imigrare, pentru a repara sistemul nostru de transport, și pentru a ţine copiii noștri în condiții de siguranță, feriţi de violențe comise cu arme de foc.

Asta e munca pentru care m-aţi ales să o fac. Asta este pe ceea ce mă concentrez în fiecare zi.

Mulţumesc.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~