Unitatea dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului

BASARABIA - IN INTEGRUM

Stimate Domnule Ion Petrescu,

Pe 27 martie se împlinesc 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Organizația Studenților Basarabeni din București va desfășura, între 27-30 martie, cea de-a VI-a ediție a Festivalului ”Zilele Basarabiei la București”, ediție pentru care am pregătit un program excepțional.

Pe această cale, ne face o plăcere deosebită să vă invităm la acest eveniment, pentru a onora semnificația istorică a datei de 27 martie și pentru a demonstra încă o dată unitatea dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului.

Deschiderea Festivalului va avea loc miercuri, 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România.

În această zi importantă pentru toți românii, vă invităm alături de noi, pentru a aduce un Omagiu făuritorilor Unirii, la cimitirul de la Mănăstirea Cernica.

Programul va continua joi, 28 martie, cu Dezbaterea ,,Basarabia în Presa de Ieri și de Azi’’, la care vor fi prezenți analiști, istorici, oameni de cultură, politicieni și ziariști.

Vom discuta despre cum a fost reflectată, de-a lungul timpului, în titlurile de presă, tematica Unirii Basarabiei cu România.

Vineri, 29 martie, va avea loc Lansarea volumului de carte ,,Basarabia în presa interbelică’’, din Colecţia Institutului“Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Aniversarea Unirii va culmina sâmbătă, 30 martie, cu un concert de excepție, unde vor evolua interpreți și trupe îndrăgite de pe ambele maluri ale Prutului.

În speranţa că veţi onora prezenta invitaţie, vă rugăm să primiţi expresia înaltei noastre consideraţii. Vă așteptăm, cu drag, la toate evenimentele desfășurate în cadrul acestei ediții a Festivalului.

În special, contăm pe prezența dumneavoastră la dezbaterea ,,Basarabia în Presa de Ieri și de Azi” unde vom confirma încă o dată că românii de pe ambele maluri ale Prutului gândesc, simt și vorbesc la fel – românește!

Cu deosebit respect,

Organizația Studenților Basarabeni din București

Preşedinte:
Mircea Tîra

Vicepreşedinte:
Elena Gusanu

Secretar General:
Valentina Iurcu

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~