200.000 de semnături pentru Basarabia

platforma

Platforma Civică Acţiunea 2012 va demara cea mai amplă campanie de strângere de semnături, pentru apropierea dintre România și Republica Moldova, sub genericul ,,Aducem Basarabia acasă”.

Duminică, 7 aprilie, la ora 13:30, la Clubul Ţăranului din Bucureşti (intrarea prin Str. Monetariei, nr. 3) are loc conferința prin care vor fi făcute publice detaliile campaniei.

Voluntarii Platformei, din toate judeţele României, vor colecta 200.000 de semnături, care vor însoţi un pachet legislativ, menit să apropie decisiv cele două maluri ale Prutului.

Proiectul de lege privind statutul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul României vizează dezvoltarea comună culturală, educațională, socială și economică a cetățenilor din cele două state româneşti, precum şi aspecte referitoare la raportul cetăţenilor Republicii Moldova în relaţia cu România.

Inițiativa debutează la 7 aprilie, o dată cu semnificaţii profunde: în urmă cu 4 ani, pe 7 aprilie 2009, tinerii din Republica Moldova, însetaţi de libertate şi dreptate au înlăturat de la putere o guvernare comunistă toxică.

Steagurile tricolore româneşti, pe care le-au purtat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pe parcursul protestelor paşnice, însoţite şi de mesajele adresate malului drept de Prut, precum ,,România, nu uita, Basarabia e a ta”, demonstrează că tinerii din Republica Moldova îşi pun toate speranţele în realizarea unităţii naţionale.

Organizatorii campaniei consideră voinţa populară drept condiţie esenţială a democraţiei, iar exprimarea susţinerii populaţiei României, faţă de cele trei milioane de români din Republica Moldova reprezintă continuarea firească în procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române.

Platforma Civică Acţiunea 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă, care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare, de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

Platforma Civică Acţiunea 2012

4 aprilie 2013
____________________________________

Comunicatul inserat mai sus mi-a fost trimis de

modiga

Iulia Modiga
Departamentul Relaţii cu Presa
Platforma Civică Acţiunea 2012

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~