Pulsul sud-coreenilor din Osan

baza sua

Locuitorii din Coreea de Sud, care locuiesc în apropierea bazei aeriene, a SUA, de la Osan – marcată pe harta de mai sus -, unde este amplasat un sistem de rachete Patriot, și-au exprimat opinii împărțite, cu privire la siguranţa lor, în faţa amenințărilor nord-coreene, de atac cu rachete.

Coreea de Nord a plasat două, dintre rachetele cu rază medie de acţiune, pe lansatoare mobile şi le-a ascuns pe coasta de est a țării. Agenția sud-coreană de știri Yonhap a dezvăluit acest lucru vineri, citând surse de informații, din Coreea de Sud.

Kim Eun-jin, care trăieşte în apropiere de baza Osan:
“Coreea de Nord a amenințat că o să ne atace și ei au spus că ne vor ataca cu rachete. (Coreea de Sud și Statele Unite au declarat că) Ei au mai multe moduri (de a se pregăti împotriva atacurilor), dar eu sunt îngrijorată pentru că eu trăiesc în această zonă (lângă baza aeriană Osan). ”

Sistemul de rachete Patriot american este dislocat la bază, dar numărul rachetelor sau modelul sistemului nu este mediatizat.

Kim Jeong-soo, locuitor din apropierea bazei Osan:
“Ducem o viață de zi cu zi normală, chiar dacă Coreea de Nord încearcă să provoace țara noastră. Țara noastră are aceeași putere (militară) ca şi Coreea de Nord și sistemul de rachete Patriot este aproape de noi. Eu duc o viață normală. Nu sunt deloc nervos”.

Coreea de Nord și-a îmbunătățit constant capacitățile sale de rachete, în ultimii ani.

Oficialii americani afirmă că armele nord-coreene pot fi capabile să atingă teritoriile periferice ale SUA și arealurile Guam, Alaska și Hawaii.

Coreea de Nord a amenințat că va lansa un atac nuclear asupra Statelor Unite, va ataca bazele americane din Guam și a declarat că o stare de război există în Peninsula Coreeană.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~