China – fără fard

china

Postul de televiziune NTD, care emite din Statele Unite ale Americii, a informat că eforturile de salvare continuă in provincia Sichuan – semnalată cu roşu, pe harta de mai sus – după cutremurul cu magnitudinea de 6,6 grade, care a lovit zona Luşan, în dimineața zilei de sâmbătă, constatându-se, până acum, faptul că 200 de oameni sunt morți sau dispăruți. Autoritățile chineze au respins eforturile de ajutor din străinătate, dar unele victime, în zona de dezastru, s-au plâns de faptul că ajutorul oficial soseşte greoi. Cutremurul din Sichuan a evidenţiat spiritul de solidaritate, în China, probat de oamenii care donează sânge, dar și de o reporteriţă, care a întrerupt nunta ei, pentru a oferi date despre cutremur.

Şi ca tacâmul să fie complet, India a acuzat armata chineză de trecere ilegală a frontierei comune, pe 15 aprilie.

Concomitent, SUA afirmă – în raportul anual, lansat pe 19 aprilie – că respectarea drepturilor omului, în China, s-a înrăutățit în anul 2012.

Un oficial chinez din provincia Jiangsu a fost forțat să îşi ceară iertare, după ce locuitorii au aflat că a finanţat un banchet scump, din fonduri publice, și au luat cu asalt locul de desfășurare a acestuia.

20 de persoane au murit pâna acum de gripa aviara H7N9, iar numărul de cazuri raportate trece de 100.

Iar la New York Lincoln Center se oferă publicului o viziune artistică diferită, a Chinei de azi.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~