1000 de militari japonezi vor debarca în California!

După cum a trasmis agenţia Associated Press, trupe japoneze sunt în curs de dislocare, pe coasta de sud a Californiei, ca parte a unui exercițiu militar, cu trupe americane, ce vizează îmbunătățirea abilităților de atac, cu amfibiile, ale forţelor de apărare nipone.

Este un exerciţiu militar bilateral fără precedent, condus de infanterişti marini și marinari americani, care va fi util Forţei de Autoapărare a Japoniei, ca să efectueze operaţiuni militare în coordonare cu Statele Unite ale Americii.

China a cerut Statelor Unite ale Americii și Japoniei ca să anuleze acest exerciţiu, programat să înceapă marți, 11 iunie.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hong Lei, a declarat, pentru Associated Press: “Sperăm că părțile relevante se pot concentra asupra păcii și stabilității în această regiune, și pot face mai mult pentru a contribui la încrederea reciprocă, pacea și stabilitatea regională.”

Oficialii militari americani au declarat că tocmai consolidarea capacităților amfibii ale Japoniei este vitală, acum când SUA îşi concentrează mai mult atenția asupra dezvoltării unei strategii Asia-Pacific, pe fondul reducerilor bugetului Pentagonului.

“Dacă secolul 20 ne-a învățat ceva, este că atunci când democrațiile sunt capabile și dispuse să se apere, asta păstreaza pacea și stabilitatea”, a declarat colonelul Grant Newsham, ofiţer de legătură cu armata japoneză.

El a mai precizat: “Cele mai multe țări din Asia salută – chiar dacă o fac în liniște – o forță japoneză mult mai capabilă, aliată cu forțele americane.”

Forţele Navale Nipone sunt printre cele mai bine echipate și mai bine instruite din lume, dar abilitățile lor de acţiune, de pildă, pe plajele destinate asaltului au fost slăbite, după înfiinţarea, în 1950, a Forței Japoneze de Autoapărare.

În mare parte ca răspuns la puterea militară, în creştere, a Chinei – inclusiv prin achiziționarea, de către Beijing, a primului portavion, anul trecut – Japonia a achiziţionat ambarcațiuni amfibii utile pentru potențialele conflicte, în jurul insulelor mici.

Japonia repoziționează trupele sale, pentru a monitoriza mai bine și a apăra frontierele sale sudice și rutele maritime.

În septembrie, un grup mic de militari japonezi a luat parte la manevre de bombardament și de antrenament comun, cu pușcașii marini americani și marinari din Guam.

Exercițiul americano-nipon, de la San Diego, marchează prima oară când trupe japoneze vor călători la bordul navelor de război, atât de departe de casă, și militari din forţele terestre, navale şi aeriene al Japoniei se vor antrena împreună cu armata SUA.

Exerciţiul se va încheia pe 28 iunie. Pe parcursul lui, trupele japoneze vor căpăta abilitățile necesare pentru a le ajuta să se deplaseze rapid, fie să-și apere teritoriul sau să ofere asistență la dezastre naturale.

Japonia trimite trei nave de război, cu aproximativ 1.000 de militari și patru elicoptere de luptă, la exercițiul Blitz Dawn.

La care vor mai lua parte trupe din Noua Zeelandă și Canada.

Trupele vor efectua un asalt cu amfibii pe insula San Clemente, un teren de antrenament în largul coastei San Diego, și, de asemenea, vor simula o invazie pe plaja Bazei Infanteriei Marine de la Camp Pendleton – marcată cu roşu, pe hartă.

baza

Opţiunea luată de guvernul de la Tokyo, pentru a stimula instruirea militarilor capabili să acţioneze pe nave amfibii este extrem de importantă, deoarece Statele Unite sunt obligate să apere teritoriul japonez.

“Nu putem cere tinerilor soldați americani să lupte și să moară într-o misiune pe care forțele japoneze nu pot, sau nu o vor face”, a declarat Kerry Gershaneck, de la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale în Pacific.

El a mai afirmat că “infanteriştii marini ( a se vedea imaginile de mai jos)

vor ajuta, dar trebuie să aibă un partener capabil.”

Să lupte.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~