Războiul mimat versus cel adevărat

umbrela

8 iulie 2013. Un soldat nord-coreean, cu…cosiţe foloseşte o umbrelă pe timpul orelor de pază, pe malul râului Yalu, în apropierea oraşului nord-coreean Sinuiju, vizavi de orașul de frontieră chinez Dandong.

sinuiju

Interesant este detaliul că delicata domniţă stă cu spatele la cursul de apă, semn că misiunea ei este să ţină, la distanţă, orice compatriot tentat să fugă în…China.

De altfel, Coreea de Nord a postat recent un nou video, de propagandă, arătând parașutiști ce invadează Seulul, în cadrul unui scenariu ce prevede şi luarea a aproximativ 150.000 de ostatici, cetăţeni ai SUA şi din Coreea de Sud. Filmuleţul de 4 minute şi 19 secunde, intitulat “Războiul mic, de trei zile” începe cu imagini de la o tragere cu artilerie și un baraj de rachete, urmate de un atac terestru pe scară largă și asaltul din aer, cu trupe nord-coreene. Videoclipul a fost iniţial postat pe website-ul official Uriminzokkiri, care distribuie ştiri şi mesaje ale propagandei regimului comunist nord-coreean.

În realitate, în cazul unei confruntări armate dintre cele două state coreene, în absenţa utilizării armelor nucleare de către Phenian, a intervenţiei unor alte state, precum China, armata din Coreea de Sud ar avea nevoie de cel mult o săptâmână, pentru a elibera nordul, de regimul dictatorial. Dacă nu cumva şi mai repede, în raport de dezertările previzibile, ale soldaţilor nord-coreeni, sătui – ca şi militarii irakieni, din vremea lui Saddam Hussein, care refuzau să moară pentru dictator, aruncând armele -, de prea lunga domnie a monarhilor comunişti, din familia Kim.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~