Ponta, strungul, vaca, computerul şi… militarul

22 iulie 2013. Artiști participanţi la jocurile de masă Arirang din Pyongyang, Coreea de Nord:

1111

26 iulie 2013. Premierul Victor Ponta şi ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, au participat vineri la ceremonia de avansare la gradul de sublocotenent şi absolvire a Promoţiei “Aurel Vlaicu – 100”, la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” de la Sibiu. Cu acest prilej, şeful guvernului a dat asigurări că absolvenţii vor avea… locuri de muncă. Pe timpul PDL erau trimişi la… cursuri suplimentare. Înainte de 1989, era o… datorie naţională asigurarea armatei cu cadre militare, excelent pregătite.

Prin declaraţia sa aiuritoare, Ponta, ca şi premierii care l-au precedat, după 22 decembrie 1989, confundă meseria armelor cu aceea a muncitorului, care opreşte strungul şi pleacă acasă, cu a ţăranului, ce duce vaca în grajd şi intră seara în casă, cu a intelectualului, ce îşi finisează proiectele la computer, apoi se odihneşte.

Dar locul de …muncă al unui militar de carieră înseamnă a fi disponibil 24 de ore din 24. În orice condiţii. Împotriva oricăror vicisitudini. Din convingere, nu ca urmare a acceptării, fără murmur, a unor lozinci, oricum trecătoare. Umilitor, pentru un militar să i se spună, acum, la absolvire, că să stea liniştit…pe locul său…că va avea loc de muncă. Când apărarea ţării nu este un domeniu cu program 9-18, ca la Palatul Victoria. Ce vremuri trăim…Nu pentru mult timp.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~