Ce scrie ministrul apărării…

…din Republica Moldova, conaţionalul Vitalie Marinuţa, pe pagina sa de facebook:

Astăzi unul din posturile private de televiziune a difuzat un reportaj despre un soldat care paște oile, în una din unitățile militare, practic acuzând instituția că nu are grijă de militar și că armata trebuie să fie cu totul altceva.

Cred că are parțial dreptate acest post de televiziune. În special la capitolul comoditățile soldatului ce paște oile unității (aș vrea eu ca ciobanii noștri să trăiască în condițiile celor de la Țiganca lui Voronin, dar…)

Mă voi clarifica și cu acest caz.

Îmi dau și eu întrebarea: când legea supremă spune că serviciul militar este obligatoriu în această țară, ce facem cu tinerii ce pasc oile de la 14 ani, îi încorporăm în armată și le dăm să lucreze la calculatoare sau totuși fiecare face ceia la ce îl duce capul?

Când pe parcursul anilor finanțăm armata de parcă nu este a noastră, dar este una străină, lichidăm gospodăriile auxiliare sau le menținem pentru a avea o sursă adițională de hrană pentru soldați?

Ce facem oameni buni?

Astăzi facem tragedie din faptul că în armată se cresc oi, mâine din faptul că ostașul trebuie să curețe cartofi în bucătărie, iar poimâine că merge în gardă.

Noi nu suntem liceul specializat pentru domnițe nobile, noi suntem armată. Suntem armată obligatorie într-un stat nu prea bogat, iar aceasta înseamnă că unii în armată vor paște oi și vaci, alții vor crește cereale așa ca marea majoritate a celorlalți soldați să se antreneze pentru apărare.

Originalul poate fi citit dacă o să daţi click aici.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~