NIMITZ – gata de luptă, în Marea Roşie

NIMITZ

Conform agenţiei de presă Reuters, portavionul american Nimitz

– cel mai mare vas de război, din lume – și alte patru nave din grupul său de luptă au intrat luni în Marea Roșie, indicată cu litera A, pe fond roşu, pe hartă,

marea roşie

ca parte a “planificării prudente”, pentru varianta în care navele de război sunt necesare în operaţiunea anunţată contra Siriei.

În Marea Mediterană se află deja cinci distrugătoare americane, gata să declanşeze loviturile cu rachetele Tomahawk și o navă amfibie, cu sute de puşcaşi marini antrenaţi pentru o eventuală rapidă debarcare, fie pe ţărm, fie în interiorul teritoriului sirian, unde ar fi purtaţi de elicoptere de luptă.

Dintr-o asemenea perspectivă, teoretic, atacul iniţial limitat, anunţat de Casa Albă ar putea avea alte dimensiuni, funcţie de răspunsurile armatei siriene, considerate la Pentagon drept…situaţii neprevăzute.

Portavionul Nimitz este însoţit de crucişătorul Princeton și trei distrugătoare –William P. Lawrence , Stockdale și Shoup.

Marina militară americană a dublat prezența navelor de luptă în estul Mediteranei, în ultima săptămână , adăugând două distrugătoare, la cele trei iniţiale, care patrulează în zonă.

Distrugătoarele transportă o încărcătură combinată de aproximativ 200 de rachete Tomahawk, dar oficialii spun că un atac limitat în Siria ar putea fi realizat cu jumătate din acestea.

Pentagonul a redirecționat grupul de nave ce însoţesc portavionul Nimitz, care urma să navigheze în jurul Asiei de Est.

Kearsarge, o mare navă amfibie, a rămas în Marea Arabiei , și nu au existat planuri de a o muta în Marea Roșie. Kearsarge , care transportă avioane şi elicoptere de luptă a jucat un rol-cheie în anul 2011, în Operaţiunea Protectorul Unificat, din Libia.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~