Test israeliano-american, în Marea Mediterană

Agenţia de presă Reuters are meritul de a fi lămurit nedumerirea Rusiei, de azi, cu privire la detectarea lansării a două “obiecte” balistice, în Marea Mediterană, precizând că Israelul a declarat ulterior că a efectuat un test de rachetă, în comun cu Statele Unite.

Nu au existat rapoarte privind atacuri cu rachete asupra Siriei. Surse de stat siriene au declarat ca rachetele au căzut inofensiv în mare și nu au existat explozii în capitala Damasc.

Ministerul israelian al Apărării a declarat ca a testat, în această dimineaţă, o rachetă folosită ca o ţintă, intr-un sistem anti-rachetă finanţat de SUA, cam în același timp când radarul rusesc semnala lansarea.

“Traiectoria acestor obiecte mergea spre partea centrală a Mării Mediterane şi spre partea de est a coastei mediteraneene,” a afirmat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

armavir

Purtătorul de cuvânt a mai declarat că lansarea a fost preluată de către o stație radar de avertizare timpurie, de la Armavir – localitate marcată cu roşu, pe hartă -, în apropiere de Marea Neagră, care este proiectat pentru a detecta rachete ce vin din Europa și Iran.

El nu a spus cine a efectuat lansarea și dacă a fost detectat vreun impact, dar agenția de știri RIA NOVOSTI a citat, mai târziu, o sursă din “structurile de stat”, din Siria, care afirma că obiectele au căzut inofensiv în mare.

Ministerul rus al Apărării a refuzat sa comenteze acest eveniment, pentru agenţia Reuters.

Ambasada Rusiei în Siria a precizat că nu au existat semne ale unui atac cu rachete sau explozii în Damasc.

Sistemul de avertizare timpurie prin radar, din Siria, nu a detectat nicio rachetă lovind teritoriul sirian, potrivit unei surse de securitate siriene, citată de către postul de televiziune libanez al-Manar.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu l-a informat presedintele Vladimir Putin de lansare, dar nu a fost imediat clar modul în care acesta a reacționat.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~