Turnătorii cu ochi albaştri

Într-un areal electronic a apărut un comentariu unde este inserat şi acest pasaj:

Colonelul Ion Petrescu, blogger pentri fituica jidovita “Adevarul” (o parte din banii ziarului vin de la SIE), amic cu generalul-maior si mason Florian Coldea. Amandoi au fost in Irak sa-l aduca acasa pe rapitul Ovidiu Ohanesian, dar din prea mult bun simt nu vrem sa spunem ce discutii s-au purtat atunci in avion. Dl colonel Petrescu nu este mason si chiar avem o simpatie pentru dansul, nu pare un om rau ca si Coldea.

Faţă de aceste afirmaţii precizez:

1. La website-ul Adevărul am fost invitat să scriu şi nu primesc nicio remuneraţie.
2. Etichetarea cotidianului menţionat ţine de un limbaj interbelic.
3. Cine finanţează redacţia respectivă este problema celor încadraţi acolo.
4. Nu am nicio conexiune, cu generalul menţionat.
5. Este adevărat că am plecat amândoi cu acelaşi avion în Irak. Cu precizarea că eu am stat lângă generalul Neagoe Visarion, liderul echipei care urma să ia pulsul batalionului românesc prezent acolo. Iar înstelatul vizat de pasajul de mai sus a venit neanunţat, dovadă că avionul a întârziat, a urcat direct în cabina piloţilor şi nu a discutat cu terţe persoane, dintre militarii aflaţi în corpul aeronavei de transport, printre care mă număram şi eu. Eventual cel sosit cu întârziere a avut schimburi de impresii turistice, cu echipajul avionului.
6. Într-adevăr nu sunt mason, dar nu am înţeles dacă din… simpatie, sau simplu avertisment, iniţiatorul textului a făcut o asemenea precizare, inserând o fotografie, ca pată de …culoare, într-un material unde altă instituţie a statului este vizată. Nu armata.
7. Interesantă nuanţa că nu par un om rău. Dar inexactă. Cu trădătorii de ţară, ca jurnalist, prin intermediul condeiului, am doza necesară de sarcasm, celor vânduţi răsăritenilor.

Articolul vizat de precizările de mai sus poate fi accesat dacă daţi aici.

dulce

De ce ar fi apărut acum un asemenea comentariu?

Poate pentru că anterior am scris, pe blogul meu din Adevărul:

Atunci nu mă mai miră de ce minţile luminate din armată sunt ţinute cu zăhărelu, moca, pe ici, pe colo, fiind invitate să mai zică ceva la un radio, să mai spună altceva la un post de televiziune, să mai scrie, tot gratis evident, iar turnătorii cu ochi albaştri ajung…

… cadre de nădejde în mediul universitar privat.

Cu alte cuvinte, vendeta pentru momentul decembrie 1989 nu doar continuă, ci este net câştigată de celălalt menestrel de forţă, din România de azi.

Menestrel, plus serviciile adiacente.

Rezerviştii kaki, care or mai fi, cu chip, idei, credinţă şi devotament faţă de Tricolor sunt buni doar pentru asociaţiile care strâng bani…

… pentru viitoarele înmormântări sau…

… dispun ordinea de precădere, la depunerea coroanelor de flori, la unii eroi, cei despre care îşi mai aduce aminte Puterea de azi.

Citatul de mai sus fiind parte a comentariului citibil dacă daţi click aici.

Ce nu este adevărat în ceea ce am scris eu?

Dulce ca mierea este glonţul… patriei? Depinde de ţinta vizată.

De regulă, răul făcut se întoarce contra celui care loveşte fără temei.

Cu gândul, cuvântul şi insinuarea tipică unei mentalităţi ce încă supravieţuieşte.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~