Armata germană…sub papuc feminin!

URSULA

Angela Merkel a anunţat duminică componenţa noului guvern german, una dintre surprize fiind numirea doamnei Ursula von der Leyen ca ministru al apărării.

La cei 55 de ani ai săi, aceasta din urmă nu doar că are o imagine fotogenică, dar va avea de dovedit, în sobrul minister pe care îl va conduce, că are inteligenţa dialogului cu generalii şi ofiţerii ce se ocupă de profesionalizarea Bundeswehr-ului.

Prin urmare, executivul de la Berlin rămâne sub papucul doamnei Merkel, iar organismul militar german trece sub cel al doamnei von der Leyen.

Nu mai rămâne decât ca aceasta din urmă să înlocuiască fotografiile luminoase, de la intrarea în minister, a puciştilor care au atentat la viaţa lui Hitler – în impecabilele lor uniforme, cu cruciuliţe negre la gât, tolerate de aliaţii americani şi alte voci din Orientul Mijlociu – cu imagini de o altă factură, precum parada modelelor în uniformele militare de campanie.

O minune de genul ăsta aveau în cap şi cei care se gândeau ca Norica Nicolai să ajungă la menestrelul apărării din Bucureşti.

Doar cine comandă mai tare decât un bărbat?

Nu tot o femeie?

Fie aceasta cea din spatele lui, sau aceea din faţa frontului în care musai să fie aliniat.

Şi mut.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~