Angela merge ruseşte mai departe…

EPISODUL 1

Marţi, 10 decembrie 2013, ministrul german al afacerilor externe, Guido Westerwelle,

guido

aflat la Kiev, cu ocazia conferinţei Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa/OSCE a găsit timp să se afle şi în mijlocul protestatarilor pro-europeni, din Piaţa Independenţei şi din Piaţa Europei, fiind însoţit de doi lideri ai opoziţiei ucrainene.

EPISODUL 2

Vineri, 13 decembrie a.c., prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a declarat

Dmtri

că este uşor pentru oficiali străini să se întâlnească cu conducători ai opoziţiei ucrainene, “dar participarea la asemenea evenimente, mă scuzaţi, are un nume simplu: amestec în treburile interne. Mă întreb cum s-ar simţi partenerii germani dacă ministrul de externe al Rusiei s-ar duce la o manifestaţie care ar fi organizată în contradicţie cu legile Germaniei. Nu cred că ei ar evalua acest act ca un gest prietenesc şi corect.”

EPISODUL 3

Angela Merkel, care va fi investită pe 17 decembrie a.c., cu un nou mandat de cancelar al Germaniei,

angela

a anunţat că Frank-Walter Steinmeier, care a mai fost ministru de externe, între anii 2005 şi 2009, va reveni în fruntea diplomaţiei germane. De altfel, liderul social-democrat Sigmar Gabriel, l-a descris ca fiind probabil cel mai distins expert în politica externă a Germaniei.

EPISODUL 4

Frank-Walter Steinmeier a fost acuzat, în septembrie 2013 de plagiat,

frank

dar scandalul declanşat de o declaraţie a profesorului universitar Uwe Kamenz s-a stins rapid, fără alte consecinţe publice.

Şi se mai enerva Angela Merkel că îi ascultau americanii telefonul, neînţelegând motivul…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~