Cât de coruptă este țara mea?

Cunoscuta organizaţie Global Transparency International a adunat date de la mai mult de o duzină de structuri internaționale respectate, pentru a răspunde la o întrebare aparent simplă:

Cât de coruptă este țara mea?

Răspunsurile reflectă o problemă globală.

Mai concret, nicio țară nu este fără cusur, și peste două treimi din statele monitorizate obţin mai puţin de 50 de puncte, din cele 100 marcate pe o scară de referinţă mondială.

Corupţia este generată de violenţe armate şi/sau sărăcie.
Din 177 de state, Somalia, Coreea de Nord şi Afganistan sunt cotate ca fiind cele mai corupte.

Întrebarea retorică este dacă acelaşi fenomen, al corupţiei, existent şi în ţara noastră, a fost şi este produsul unei sărăcii accentuate?

Culmea este că pe micile ecrane apar formatori de opinie a căror condiţie materială este cu mult peste aceea a celor pe care îi critică, pentru aroganţă politică, sau conduite deviante.

Corupţia dezinformării, cu tenacitate, a informării unilaterale, cu ţinte precise, a creat acel public pe umerii căreia au apărut personaje ridicole, mediocre, precum Becali şi compania sa de impresionat prostimea.

Iar anul 2014 va fi timpul unui show politic cu noi stele marcate de demagogie politică, dezinformare publică şi corupţie abilă, în interesul promovării propriei persoane, la Bruxelles şi Cotroceni.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~