Внимание!

La 7 martie 2014, Asociația de Studii privind Informaţiile, din Olanda, va organiza o conferință la Amsterdam , pentru a discuta despre noul fenomen: preocuparea agenţiilor de spionaj, din mai multe state, pentru utilizarea reţelelor sociale ca surse de culegere de date.

Conform jurnalistului Joseph Fitsanakis, dezvoltarea reţelelor sociale favorizează apariţia unui nou domeniu în colectarea de informaţii la nivel tactic.

Conferinţa se va deschide cu un discurs ţinut de Sir David Omand, fostul director al agenției de informații din Marea Britanie, care în prezent predă la Departamentul de Studii de Război de la Kings College, Londra .

Alți vorbitori provin din structuri de informații și de securitate, din Olanda și Belgia, precum și dintr-o varietate de centre academice si organizatii non-guvernamentale, din Europa și Statele Unite.

Cu alte cuvinte, cu cât vor fi mai mulţi internauţi activi, cu poftă de comunicare, cu atât serviciile de resort se vor delecta cu informaţiile obţinute gratuit, pe fondul naivităţii celor care cred că prin Facebook şi alte arealuri electronice pot naviga, scrie, anatemiza, după pofta inimii.

Pe vremuri, pe staţiile sovietice de radio devenise celebră atenţionarea: Внимание! Враг слушает! / Atenţie! Duşmanul ascultă!

Azi toţi ne…ascultă.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~