MI6

Serviciul Secret de Informații, din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, celebrul MI6, adică Informații Militare , secțiunea 6, furnizează guvernului britanic informații externe. Sediul său este, din anul 1995, la Vauxhall Cross, pe malul sudic al râului Tamisa, locaţie vizibilă în fotografia de mai jos.

Președintele României, Traian Băsescu, l-a primit joi, 30 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, pe John Sawers, șeful Serviciului de Informații Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord – MI6. Dincolo de schimburile de opinii, oaspetele britanic a mulţumit pentru excelenta colaborare dintre structurile de securitate din România şi MI6. În opinia lui John Sawers parteneriatul cu comunitatea de informaţii din România este unul dintre cele mai bune pe care le are Marea Britanie, iar în ultima perioadă, ţara noastră şi-a câştigat renumele de a fi un important aliat al NATO.

În traducere liberă, o nouă bilă albă pentru George Cristian Maior, ex-diplomat român la Londra, fost secretar de stat la Ministerul Apărării Naţionale, în prezent liderul Serviciului Român de Informaţii, iar conform unor surse posibil candidat la Preşedinţia României.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~