Unul din cinci

Generalul Philip M. Breedlove, comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa/SACEUR a poposit la Bucureşti, conform programului său de consultări cu aliaţii, privind prezentul şi viitorul NATO.

În cadrul discuţiei cu SACEUR, preşedintele Traian Băsescu a reiterat angajamentul ferm al României faţă de Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi importanţa pe care ţara noastră o acordă misiunilor Alianței. România fiind, alături de Polonia, un exemplu de determinare în utilizarea forţei expediţionare. Aspect confirmat şi de generalul american, care a felicitat România cu ocazia împlinirii a 10 ani de când a devenit membră a NATO și a elogiat profesionalismul militarilor români implicaţi în misiunile Alianţei.

Agenda viitorului Summit al NATO de la Londra, un alt loc de derulare fiind posibil în Ţara Galilor, din perioada 4 – 5 septembrie a.c. a constituit reperul principal al dialogului de la Palatul Cotroceni, unde nu se comentează, din raţiuni lesne de înţeles, faptul că un oficial român se află printre candidaţii la funcţia de secretar general al NATO, alături de foşti demnitari de stat din Polonia, Letonia, Lituania şi Estonia.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~