MAREA ARMĂ A OCCIDENTULUI? TWITTER-UL!

1 martie 2014

Ora 19:32 – ora României.

Cancelarul german Angela Merkel iese din tăcerea tipică lui Stalin, aceea de după agresiunea nazistă, şi croşetează cuvinte de adolescentă scoasă la tablă, cu lecţia nefăcută:”Ceea ce se întâmplă în Crimeea ne îngrijorează “.

Nu aş vrea să reproduc, aici, cam ce au gândit, în acel moment, ofiţerii din Bundeswehr, a căror mentalitate o cunosc, despre doamna Merkel.

Asta cu atât mai mult cu cât a mai reiterat, de o manieră insignifiantă, importanţa “păstrării integrităţii teritoriale” a Ucrainei.

Şi a mai precizat că a vorbit cu prim-ministrul interimar al Ucrainei Arseniy Yatsenyuk, prin telefon, în această sâmbătă.

Efect? Zero. Avantaj Rusia.

Ora 19:41 – ora României.

Senatorul american John McCain a declarat :

“Fiecare moment în care Statele Unite şi aliaţii noştri nu reuşesc să răspundă trimite un semnal pentru preşedintele Putin, care poate fi chiar mai ambiţios şi agresiv, în intervenţia sa militară în Ucraina. Există o gamă de opţiuni grave de care dispunem în acest moment, fără folosirea forţei militare. Fac apel la preşedintele Obama, de a ralia aliaţii noştri europeni şi NATO, pentru a face clar ceea ce costă Rusia pentru agresiune şi a impune aceste consecinţe, fără întârziere.”

Efectul? Acesta:

Ora 19:35 – ora României.

Şeful diplomaţiei UE, Catherine Ashton, a anunţat pe Twitter, mare minune, că miniştrii de externe ai UE vor avea discuţii de criză la Bruxelles, luni.

Aceasta va fi cea de a doua reuniune, cu privire la Ucraina, în două săptămâni.

Prima reuniune a adoptat sancţiuni impuse guvernului Viktor Ianukovici.

Efect? Zero. Avantaj Rusia.

Ora 19:42 – ora României.

William Hague, a anunţat, tot pe Twitter, comedie mare, că…

…” ne opunem deciziei de a disloca trupe ruseşti pe teritoriul ucrainean împotriva dorinţelor guvernului Ucrainei şi condamnăm orice act de agresiune. Noi sprijinim cererea executivului ucrainean pentru consultări de urgenţă, în conformitate cu Memorandumul din anul 1994, de la Budapesta, semnat de Marea Britanie, SUA, Rusia, Ucraina.”

Efect? Zero. Avantaj Rusia.

Mulţumesc frumos, pe această cale, ca simplu utilizator de Twitter, distinsului Dmitri Rogozin, cel care prin mesajele sale celebre, iată că i-a convertit şi pe cei nominalizaţi mai sus, ca să utilizeze această armă defensivă a Occidentului.

Are dreptate Putin să savureze o vodcă, în Kremlin, citind piticismele unor lideri făcuţi K.O. la capitolul pragmatism politic.

Vechea Europă este condusă de fete bătrâne, vizibil expirate.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~