Un drum al DEVENIRII

Domnule colonel,

Sunt locotenent colonel Cosmin OLARIU, in prezent lector universitar la UNAp. In vremea cand eu v-am cunoscut, eram tanar capitan si aghiotant al domnului general Degeratu. Poate ca tineretea (a se citi ignoranta), cumulata cu lipsa unui factor comun determinant, m-au determinat sa nu va acord prea multa atentie. Timpul a trecut, eu am crescut (sper ca am si evoluat), iar “spusele” dumneavoastra, venite din afara grupului celor care tanjesc la pensie, dar in grupul select al celor care poarta tricolorul in suflet, au inceput a-mi atrage atentia. Si totusi, nu suficient de mult pentru a ma determina sa imi dedic un timp aparte in a vedea ce ati mai spus (multi vorbesc dar putini sunt cei care si spun ceva!). Am citit Laudatio Postum scris de dumneavoastra (in Adevarul) si m-a cutremurat! E fondul emotional cel care ma determina sa va scriu, dar e forta ratiunii cea care ma determina sa inteleg rostul celor ca dumneavoastra, a celor care au cunoasterea, harul, dorinta, vointa, dar mai ales curajul de a spune lucrurilor pe nume!
Domnul general Ioan Sorin era exemplul viu, ca drumul spre stelele de pe umeri si vipusca de pe pantalon este un drum al DEVENIRII si nu unul al AJUNGERII, asa cum mai toti instelatii Armatei Romane s-au straduit, in ultima vreme, sa ne demonstreze!
Va multumesc frumos pentru modul frumos in care l-ati descris pe domnul general Ioan Sorin! Sper ca din cei care citesc sa fie cat mai multi care sa inteleaga tot ce ati spus si mai mult decat atat, sper sa si invete cate ceva!
Va doresc sanatate multa!

Cu respect si consideratie,
Cosmin OLARIU

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~