Profilul României în NATO

În 2014 se împlinesc 10 ani de la depunerea instrumentelor de ratificare a Tratatului de la Washington şi aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, eveniment de excepţie în istoria contemporană a ţării noastre, dar şi a Alianţei, care celebrează 65 de ani de la înfiinţarea sa.

La împlinirea unui deceniu de la momentul aderării, considerăm important ca societatea românească să își reamintească motivația urmărită prin aderarea României la NATO, să cunoască eforturile depuse și succesele înregistrate de țara noastră în calitate de membru al Alianței Nord-Atlantice, precum și obiectivele pe care România le are în vedere în etapa următoare.

Pentru marcarea acestui moment aniversar, în data de 2 aprilie 2014, ziua în care – în 2004 – a avut loc la sediul NATO ceremonia de arborare a steagurilor celor noi şapte Aliaţi, Camera Deputaților, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Fundaţiei EURISC, va organiza Conferința cu tema Profilul României în NATO la 10 ani după integrare.

Evenimentul va urmări să evidențieze importanța activității României în cadrul NATO, prioritățile actuale, valoarea adăugată adusă de statutul de membru NATO, dar și expunerea modalităților prin care România și-a îndeplinit obiectivele în context Aliat. Lucrările se vor desfășura în cadrul a două sesiuni tematice, Deceniul României în NATO și NATO – O Alianță pentru secolul XXI.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~