Coada vacii…

…în varianta sa post-electorală.

1. Cunosc bâlbâiţi, care se visează oratori şi ei nu sunt în stare să explice propria condiţie umană, de imitatori ai unor false repere publice, bazate pe servicii cu ochi albaştri, servicii monetare şi alte preşuri oferite umil, la momentele potrivite…

2. Ştiu grandomani, care cred că dacă îşi asumă gesturile altora devin peste noapte interesanţi, uitând că noua generaţie depistează instantaneu impostura, făcătura, autoritatea mimată şi privirea de sus în jos, din neacceptarea propriei condiţii umane, de furnică simplă, ratată.

3. Am întâlnit impotenţi, dovediţi, deocamdată, doar intelectual, care cred că dacă oferă o oportunitate de evoluţie mediatică, ei sunt alfa şi omega unui univers în care habar nu au de reperele universului performant. Şi ei cred că prostirea câtorva mii de fraieri este sinonimă cu succesul profesional. Mare iluzie.

4. Diferenţa dintre societatea anului 1989 şi aceea a anului 2014 este că atunci mai toţi maturii erau membri, la pecere, acum, unii sunt mai membri decât alţii, în spatele uşilor închise ale partidelor de manipulat voturile, masele, convingerile, fără nici cea mai mică grijă, reală, faţă de soarta românului de rând.

În rest, este linişte şi pace în România, ocupată de atâta mimetism primitiv.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~