Analist militar american: PUTIN VREA TOATĂ UCRAINA, NU DOAR CRIMEEA

Locotenent-colonelul, în rezervă, Bill Cowan, care a activat în Corpul Infanteriei Marine Americane, a luptat în războiul din Vietnam şi este acum analist militar la postul de televiziune FOX NEWS a făcut unele afirmaţii inedite cu privire la intenţiile preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în privinţa Ucrainei.

El a semnalat că doborârea avionului companiei Malaysia Airlines nu a diminuat, ci a dublat implicarea Kremlinului în evoluţia situaţiei din estul Ucrainei, prin sporirea livrărilor de armament şi trimiterea chiar de noi militari profesionişti ruşi, ca să acţioneze alături de rebeli.

Putin, susţine analistul militar american, nu vede nicio intenţie de oprire a sa, din partea Statelor Unite, cu excepţia mult discutatelor sancţiuni economice.

Şi asta se întâmplă, atrage atenţia colonelul Cowan, într-un moment când oamenii uită ce s-a întâmplat cu germanii în anii ’30, din veacul trecut, când Germania a făcut exact ce face Rusia acum.

El a pledat pentru acţiuni vizibile, care să trezească pe oameni la realitate.

Cowan a pledat pentru furnizarea de către SUA a armelor de care au nevoie militarii ucraineni, dar şi pentru rediscutarea cu Polonia şi Cehia a implementării scutului anti-rachetă, care trebuie acum să vizeze Rusia.

– Sunt lucruri de făcut pentru a arăta lumii că noi suntem liderii!

Cuvintele ferme aparţin locotenent-colonelului Bill Cowan, cu referire concretă la absenţa unui lider hotărât la Casa Albă.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~