RUSIA SCOATE 2.000.000 DE REZERVIŞTI LA ÎNCĂLZIRE

Pe 1 august, Ministerul rus al Apărării a anunţat rezerviștii din Federaţia Rusă că vor fi chemaţi la exerciții militare planificate să fie efectuate pe întregul teritoriu al Rusiei, din august până în octombrie. Peste Ocean, rezerviştii americani sunt chemaţi la trageri de luptă şi antrenamente specifice lunar, câte două zile. Pe pământ mioritic rezerviştilor li se arată direcţia cimitirului militar.

Ce vor face militarii ruşi activi, cu camarazii lor din rezervă?

Le vor prezenta modele noi de arme şi echipamente, dar şi pe cele modernizate, în bazele militare utile acestui scop. Se are astfel, în vedere, transmiterea cunoştinţelor necesare şi formarea noilor deprinderi, utile în războiul modern, militarilor transmisionişti, celor care încadrează unităţile de rachete şi artilerie, de logistică, de infanterie marină şi subunităţile de coastă ale marinei militare.

Din această perspectivă, litoralul nordic al Mării Negre va fi martorul unor antrenamente fără precedent. În mod paradoxal, preluând tacit modelul american, Ministerul rus al Apărării va asigura plata rezerviştilor chemaţi la exerciţiile menţionate, inclusiv ajutoarele de şomaj ale celor care nu au un loc de muncă.

Anunţul celor care conduc armata rusă intră în logica războiului.
De ce?

Pentru că a fost transmis presei la numai şapte zile distanţă de la emiterea decretului preşedintelui Ucrainei vizând mobilizarea rezerviştilor statului ucrainean.

Ca orice operaţiune psihologică tipică unei tensiuni ascendente pe planul retoricii de război, anunţul Moscovei a fost însoţit de două fumigene mediatice.

Prima fiind explicaţia că exerciţiile menite a se derula trei luni de zile, inclusiv pe timpul Summitului NATO din Ţara Galilor, din luna septembrie, au fost programate din luna noiembrie 2013, când era definitivat planul de instruire a Forţelor Armate Ruse pentru acest an.

În acest caz afirmaţia probează, involuntar sau voit, premeditarea implicării militare în Ucraina şi dorinţa de a contracara efectul reuniunii aliaţilor, din Marea Britanie, cu desfăşurări impresionabile de forţe şi tehnică de luptă ale armatei Rusiei.

A doua fumigenă este menţionarea decretului preşedintelui Vladimir Putin, din 27 iunie 2014, dar anunţat abia acum, conform căruia rezerviştii vor fi incluşi în exerciţiile din august, septembrie şi octombrie.

Rusia are peste 700.000 de militari activi – generali, ofiţeri, subofiţeri, militari pe bază de contract, dar şi tineri încorporaţi după sistemul anterior, sovietic – şi peste 2.000.000 de rezervişti, cadre militare în rezervă şi bărbaţi care au făcut anterior armata.

Statele Unite ale Americii au peste 1.300.000 de militari în armata gata oricând pentru luptă şi peste 800.000 de rezervişti antrenaţi lunar.

România mai are circa 70.000 de militari activi şi în jur de 80.000 de rezervişti, ultimii fiind copios folosiţi, doar de partidele politice, ca masă de manevră, la alegerile derulate în stilul cunoscut din vremea lui Trahanache şi Caţavencu.

În rest este linişte la Bucureşti, Washington D.C. şi Moscova.

Doar în Ucraina mai mor purtători de uniforme militare…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~