De-a v-aţi ascunselea, prin Kurile!

Conform agenţiei de presă Reuters, Rusia a început exerciții militare în arealul Insulelor Kurile, din Oceanul Pacific.

Cu alte cuvinte, Putin evită momentan confruntarea cu Obama, pe tema Ucrainei, dar îşi arată muşchii pe un teritoriu care a aparţinut Japoniei, aliatul SUA.

După cum şi Obama evită, în continuare, o escaladare a retoricii, în privinţa celor petrecute în Ucraina de est, dar îşi declară interesul pentru operaţiuni umanitare în nordul Irakului şi bombardamente chirurgicale, asupra unor puncte forte ale insurgenţilor islamici ai ISIL.

Că exerciţiile militare ruse din Kurile sunt aidoma unei bătăi pe umărul Unchiului Sam o demonstrează faptul că doar 1000 de militari vor acţiona conform unui scenariu, la nivel tactic, care vizează şi utilizarea, mai degrabă imagologică, a 5 elicoptere de atac şi 100 de piese de artilerie.

Tactica rusă, cu camioane umanitare gata pentru a intra în Ucraina şi distragerea atenţiei SUA, de la estul teritoriului ucrainean la insulele Kurile generează o firească întrebare:

A ajuns Ministerul Apărării al Rusiei să aplice, la modul infantil, pe harta federaţiei stăpânită de Kremlin, jocul de-a v-aţi ascunselea, prin Kurile?

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~