Cândva inamici, acum faţă în faţă, la Hanoi

Generalul Martin Dempsey, cu omologul său vietnamez generalul Do Ba Ty,
după o ceremonie de primire la Ministerul Apărării din Vietnam, în Hanoi:

Agenţia de presă Associated Press a precizat că la Hanoi, preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore, generalul Martin Dempsey a avut convorbiri cu oficiali vietnamezi consacrate relaţiilor militare dintre foştii inamici.

Adresându-se omologului vietnamez, generalul locotenent Do Ba Ty, Dempsey – care este primul general american cu cea mai înaltă funcţie din armata americană, ce vizitează Vietnamul, după 1971 – a considerat că vizita sa la Hanoi este una dintre cele mai importante, ale carierei sale militare.

Cele două părţi vor acţiona pentru a stimula cooperarea militară, cu un accent aparte pus pe securitatea maritimă, pe instruire, și pe depășirea consecințelor războiului.

În cele patru zile de prezenţă la Hanoi, Dempsey va avea discuții cu prim-ministrul Nguyen Tan Dung și cu ministrul apărării Phung Quang Thanh.

Legăturile militare mai strânse între Vietnam și Statele Unite ar putea supăra China.

Rusia este principalul furnizor de armament pentru Vietnam.

Iar autorităţile de la Hanoi au alocat sute de milioane de dolari pentru a construi mai multe nave militare, pentru a îmbunătăți capacitatea de reacţie defensivă a Vietnamului, în zona sa de interes maritim.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~