Republicanul Rick Perry ar putea candida la preşedinţia SUA

Primii militari dislocaţi de Garda Naţională la frontiera Statelor Unite ale Americii cu Mexicul au instalat şi menţin posturi de observare în sudul statului Texas. După cum relatează din Hidalgo, agenţia de presă Associated Press, zeci de soldați desfășurați în Rio Grande Valley fac parte din detaşamentul masiv de până la 1.000 de militari solicitaţi de către guvernatorul Rick Perry, luna trecută.

Acest prim lot de soldați a fost special instruit pentru a sprijini vameşii şi agenţii serviciului de protecţie a frontierei.

Desfășurarea militarilor din Garda Naţională, pentru acţiuni de descurajare a trecerii ilegale a frontierei, va costa 12 milioane de dolari pe lună.

Miercuri, în timpul unei vizite la Baza Gărzii Naţionale din afara localităţii Austin, Perry a declarat că trupele au fost necesare pentru a apăra națiunea împotriva “narco-teroriștilor.”

Perry, un republican, care ar putea candida pentru Casa Albă, a declarat că soldații au fost necesari pentru a contribui la securizarea frontierei, datorită creșterii imigrației ilegale.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~