Cât de tare vrea să pară BND/Serviciul Federal de Informaţii al Germaniei

Conform jurnalistului Joseph Fitsanikis, serviciul german de informaţii a spionat doi secretari americani de stat, care au condus, succesiv, Departamentul de Stat. Ca tacâmul să fie complet, nemţii au efectuat acţiuni de spionaj şi în Turcia, necontând detaliul că Germania şi ţara tocmai menţionată sunt membre ale NATO.

Din dorinţa de a îşi spăla imaginea şifonată de celebra monitorizare a telefonului cancelarului german, Angela Merkel, de NSA, Agenţia pentru Securitate Naţională a SUA, spionii germani au transmis presei loiale că au…interceptat, în anul 2012, telefonul prezidenţiabilei… Hillary Clinton, când era secretar de stat.

Succesorul lui Clinton, John Kerry, a avut parte, de asemenea, de aceeaşi atenţie din partea BND, structura de informaţii federale a Germaniei, oficial aliată cu SUA.

Oficial, stenogramele dialogurilor interceptate au ajuns pe masa cancelarului german.

Neoficial şi pe aceea a preşedintelui rus.

Bundesnachrichtendienst = BND = Serviciul Federal de Informații este agenția de informații externe a Germaniei, în subordinea directă a Oficiului Cancelarului. Sediul central se află în Pullach aproape de Munchen, și Berlin (planificate a fi centralizate în Berlin în 2016, cu aproximativ 4.000 de persoane). BND are 300 de locații în Germania și în străinătate. In 2005, BND a angajat în jur 6050 de persoane, 10% dintre ei fiind militari din Bundeswehr. Bugetul anual al BND pentru 2013 a fost de 504.770.000 euro…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~