BRAINSTORMING CU FLORIN ŞPERLEA

Nota bene:

Probabil nu întâmplarea a generat faptul că, după înregistrarea acestei emisiuni, cu genericul BRAINSTORMING, un internaut să îmi semnaleze că impactul iniţial al dialogului cu alţi doi distinşi invitaţi, pe tema industriei naţionale de apărare părea să nu aibă audienţa scontată.

Sigur că mesajul era altul.

Într-un mediu de derută naţională, în căutarea de soluţii iluzorii, cei care fug de viaţa reală se refugiază în faţa micului ecran căutându-şi viitorul…

…prin prosternare, fizică şi intelectuală, în faţa unor abili manipulatori ai naivităţii publice.

Iată însă că azi alt internaut îmi semnalează că schimbul de opinii pe tema măririi şi decăderii industriei româneşti de armament şi tehnică de luptă a surclasat, pe un website comparativ, şi şcoala insuccesului altora, şi mintea mimat sănătoasă a unora, şi secundele de spiritualitate ale unui jovial, şi realitatea unor necunoscuţi eşuaţi mediatic, şi dialoguri cu ale căror generice nu îmi mai încarc memoria.

Pripeala, în judecarea valorilor cu adevărat naţionale, nu este semnul unei inteligenţe stimabile.

Pentru că boala unor semeni de azi, de a fi pe ecran cu orice preţ, chiar plătind gazdele, insistând că doar ei deţin adevărul absolut, altfel ridicol, şi dacă pe acesta l-ar rosti milioane de telespectatori ar cădea pe spate, de admiraţie, este o minciună cu efecte publice mai mari decât actele de corupţie mediatizate în acest an.

Nici absolvirea unei instituţii de învăţământ aparte, în ţară sau peste hotare, nici sprijinul discret al unor structuri de intelligence, atâta cât mai este, pentru asociaţii cu un singur membru, nici fluturarea unui C.V. în care nu crede practic nici tupeistul ce vrea să fie, vorba vine, comicul zilei, nu înlocuiesc ceea ce merită şi de fapt caută telespectatorul.

Caracterul.

Acesta nici nu se câştigă, nici nu se pierde, doar se asumă public sau este ţinut ca ultim diamant în propriul turn de fildeş, atunci când molima identităţilor mimate, a competenţelor inventate, instituie în România de azi ierarhii comparabile cu cele din vremea Revoluţiei Culturale, din China, mai noul nostru partener, zic unii, de afaceri. Nu ştim dacă şi rentabile.

Caracterul.

Acesta ar trebui să fie, dar nu este, prima condiţie a celui care aspiră la condiţia unei voci publice de referinţă, fără a recurge la pretexte altfel infantile.

În ce mă priveşte sunt fericit când am şansa de a fi în preajma unor compatrioţi în ale căror priviri regăsesc flăcări nestinse.

Citiţi mai mult, dacă daţi click aici.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~