Comemorarea Eroilor germani la Sinaia

Filiala Câmpina a Asociaţiei Naţionale a cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” are încheiat un Acord de Parteneriat cu o asociaţie de rezervişti din Germania (oraşul Achern, landul Baden-Wurtemmberg), acord care prevede, printre altele, și comemorarea eroilor celeilalte ţări. Rezerviştii germani comemorează, de Ziua Eroilor (Ziua Înălţării Domnului), eroii români din cimitirul Niederbuhl, de lângă Rastatt.

După Primul război Mondial, Asociaţia Naţională a Mormintelor de Război, din Germania, a propus, în 1919, să se facă o comemorare a soldaților germani căzuți în Primul Război Mondial. Aceasta a fost organizată pentru prima dată în 1922 în Reichstag și în 1926, s-a decis să se respecte regulat în a doua duminică a Postului Mare. După sfârșitul celui de-al doilea război mondial, Volks trauer tag a fost marcată în forma sa originală în Germania de Vest, începând din 1948. Domeniul său de aplicare a fost, de asemenea, extins pentru a include pe cei care au murit ca urmare a violențelor produse de un guvern opresiv, nu doar pe cei care au murit în război.

Cum se sărbătorește în Germania? Cele mai multe Landuri au propriile lor ceremonii care includ: o procesiune la slujba de la biserica respectivă, rugăciunea pastorului, discursuri de către primar și președinții asociaţiilor de veterani, o gardă militară de onoare, depunere de coroane de flori și piesa “Ich Hatt ‘ einen Kameraden”, iar acolo unde este posibil, participarea unui ofițer al Bundeswehr-ului ca reprezentant oficial.

În Cimitirul de Onoare al eroilor din oraşul Sinaia, de lângă Parcul Ghica, sunt înhumaţi militari germani căzuţi în anul 1916, în luptele din vară și toamnă, de pe Valea Prahovei.

Colonelul (r) Marian Dulă, preşedintele Filialei Câmpina a Asociaţiei Naţionale a cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere a prezentat o scurtă informare despre Cimitirul Internaţional Sinaia, relaţia cu rezerviştii germani și vizitele reciproce. Apoi a rostit numele Eroilor Germani:
KARL RICH GRAMMS
R. LANGE
KRUGER
JOSEF GDULLA
DIESING
LOBLICH
SCHULTZE
WLEISSHUNH
MAX BLUNK
RES SCHADE
KOPPE
FUCHS
WITT
ALOIS LESCHEK

Persoanele prezente la manifestare au păstrat un moment de reculegere. Colonelul (r.) Constantin Chiper, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, a continuat, cu o scurtă alocuţiune, ceremonia comemorativă dedicată militarilor germani, care s-au jertfit pentru ţara lor. Apoi, au depus flori la semnele de căpătâi ale militarilor germani.

Militarii în rezervă și în retragere au dat Onorul.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~