VIDEO Altfel este pace, nu-i aşa?

Primul preşedinte postdecembrist, Ion Iliescu, nu a vorbit în faţa Congresului SUA, dar a girat intrarea României în NATO. Apoi, Emil Constantinescu a fost de partea Alianţei, pe timpul războiului din spaţiul ex-iugoslav. Acum, Traian Băsescu, revenit din Republica Moldova, semnalează pericole reale la adresa ţării noastre, după ce, de un an de zile, Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică a dat semnale similare. În zadar.

Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică, cu un nucleu activ comparabil, ca efectiv, cu un pluton de individualităţi puternice, personalităţi militare şi experţi civili, cu evaluări notabile ale dinamicii lumii de azi, are acum un batalion de fani, care urmăresc pagina sa de pe Internet. Asta în condiţiile în care, din motive ce nu mai merită a fi evocate, analize serioase, argumente sprijinite pe expertize incontestabile, fie că nu sunt luate în seamă, fie că sunt neglijate, într-o societate în care majoritatea cetăţenilor nu pricep în ce pericol se află şi se amăgesc cu cancanurile unor televiziuni mediocre. La est de Prut, pe unde trece graniţa NATO, nu este nici pace, nici război şi europenii de acolo se aşteaptă la mai rău, fie şi pentru că în partea răsăriteană a Ucrainei se trage zilnic, demonstrând labilitatea Acordului numărul 2, de la Minsk.

Între timp, Oana Lungescu, purtător de cuvânt al NATO, a răspuns unor întrebări ale presei ruse insistând, în acest context, că NATO este o alianţă defensivă, şi ca răspuns la acţiunile agresive ale Rusiei în Ucraina a crescut prezenţa sa militară în partea de est a teritoriului Alianţei. Românca Lungescu a precizat clar jurnaliştilor de la Moscova că NATO va apăra pe toţi aliaţii, împotriva oricărei ameninţări, dar sistemul de apărare antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei. Însă nu a fost crezută. Doar lucrurile evoluează rapid în partea Europei unde nu trăiesc nici germani, nici olandezi, nici francezi – altfel tari, nevoie mare, la lecţii de democraţie.

CITIŢI MAI MULT DACĂ DAŢI CLICK AICI.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~