BRAINSTORMING NATO LA IZMIR

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg și 28 de reprezentanți permanenți la Consiliul Nord-Atlantic au discutat adaptarea continuă a Alianței în fața noilor provocări de securitate, la Izmir, în Turcia. Reuniunea a avut loc la sediul Comandamentului Aliat Terestru. La discuții au participat secretarul general adjunct Alexandru Vershbow și președintele Comitetului Militar, generalul Knud Bartels.

Ambasadorii s-au axat pe evoluțiile curente de securitate, în estul şi sudul NATO și au abordat punerea în aplicare a Planului de pregătire de acțiune. Ei au mai discutat adaptarea continuă a NATO, în perioada premergătoare până la Summit-ul de la Varșovia din 2016. Acestia au examinat, de asemenea, modalități de consolidare a cooperării cu partenerii, cum ar fi Uniunea Europeană, în scopul de a răspunde mai bine la amenințări specifice războiului hibrid.

Ambasadorii au fost informați, de către comandantul LANDCOM, generalul-locotenent John W. Nicholson, despre prioritățile actuale și provocări previzibile. LANDCOM este un comandament operațional cheie în noua structura de comandă a NATO.

Consiliul Nord-Atlantic a vizitat şi Centrul de Instruire a Echipajelor Aeriene de la Baza Cigli. Acesta este un proiect de Apărare Inteligentă, coordonat de Turcia, care vizează punerea în comun și schimbul de instalații de formare de zbor, cu scopul de a oferi instruire personalulului navigant, din state aliate şi partenere, precum și pentru a minimiza costurile de instruire.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~