PREŞEDINTELE ROMÂNIEI ar putea urma exemplul omologului polonez

Bronislaw Komorowski, președintele polonez a anunţat că ţara sa va achiziţiona opt baterii de rachete PATRIOT, în anul 2025, de la firma americană Raytheon și, de asemenea, intenționează să efectueze teste suplimentare cu elicoptere livrate de firma franceza Airbus. În total, potențialele oferte de achiziţii militare sunt în valoare de 8 miliarde de dolari.

Bronislaw Komorowski: “Guvernul (polonez) a decis să pună în aplicare ” programul Vistula” de apărare aeriană și antirachetă, prin negocieri directe cu guvernul SUA, motiv pentru care un vicepremier și ministrul apărării va merge în Statele Unite, pentru a iniția un proces de negociere rapid”

Rachete Patriot au fost folosite pe timpul exerciţiilor militare americano-poloneze, derulate în Polonia luna trecută, ca răspuns la îngrijorarea evidentă a europenilor din statele baltice şi ţările estice membre ale NATO, generată de agresiunea militară a Rusiei în Ucraina, pe parcursul anului 2014.

Bronislaw Komorowski, președintele polonez a mai precizat: “Aș dori să subliniez că din cauza pericolului și amenințărilor existente în zona noastră imediată, este foarte important să nu pierdem timpul, și să luăm decizii rapide.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~